• Si të zgjidhni llojin e dritareve në lartësin e montimit në pes hapa

Është koha që ti ndroni dritaret ne çati(kulm) me të reja ose për herë të parë ta akomodoni hapsirën e re, por nuk jeni të sigurt në zgjidhjen tuaj?
Mos u mërzisni. Zgjidhja e dritares për në kulm ështl më e lehtë seç mendoni. Ndjekni pesë hapat në vijim dhe zgjidhni dritaren e duhur për çatin(kulmin) e shtëpis ose hapësirës punuese.

Hapi I parë: Lloji I kontrollit

Sendin e parë që duhet menduar është lloji I kontrollit të dritares, por egzistojnë dy rregulla thelbësore :
1. Per montimin në një mur të ulët ndërmjetsues sugjerohen dritare me kontroll të lartë, një avantazh I madh I këtyre dritareve se ato afrojn mundësin për të vëndosur mobilje direct nën dritare, pa ndërprer hapjen ose mbylljen e tyre.

2. Për të montuar dritare më mure të larta ndrejetsuese sugjerohen dritare me komandë prej poshtë.

Hapi I dytë

Madhësia e dritarespër të pasur një pamje të qartë dhe transprente për mes kësaj dritarje, dhe njëkohësisht të kesh hapësirë të mjaftueshme mbi kokë që të menaxhojsh me të njejtin, lartëia e kësaj dritarje duhet të jetënë linjë të njejtë me këndin e kulmit. Rregulli I përgjithshëm është – sa më i ulët të jetë këndi I kulmit aq më i gjatë të jetë dritarja.

Në videon që vijon anropolog nga univerziteti I Kopenhagës Bettina Hauge thekson rrendesin e dritës dhe mirqenjen e gjithë familjes, për këtë arsye kësaj ceshtje duht ti përkushtohet vëmendje e veçant gjat akomodimit të shtëpis tuaj.

Hapi I tretë : numri I dritareve

Drita natyrale është e domosdoshme për shtëpin tuajn dhe sa më tepër të kemi aq më mirë do të ndjeheni. Asnjëher nuk mundë të zgjidhni shumë dritare, pasi një grup i dritareve në mënyrë efektive e transformojnë dritën në dhomën tuaj si ambientin e jashtëm.

Natyrisht efekti është I papërshkruar. Për të përcaktuar zgjidhje ideale për dritare , përdorni ekuacionin e më poshtëm.ndaje madhësin e dhomës në m2 me 10 dhe do të fitoni madhësin optimale të dritares. Pra, rekomandimi I përgjithshëm është se sipërfaqet me qelq duhet të përmbajnë 10% të sipërfqes së dyshemes në ambiente të caktuara.

Përderisa një dritare nuk e mer sipërfaqa e sugjeruar, mund të kombinohet me më shum dritare.
Se cilat lloje të dritareve I kemi në dizpozicion mund ti shihni në ofertën e përgjithshme të dritareve.

Hapi I katërt: montimi I qëndrueshëm dhe I besueshëm

Gjatë blerjes së dritareveduhet të kemi kujdes për montimin e produkteve që mudëson montim të qëndrueshëm dhe të besueshëm. Në pyetje janë tri elemente në vijim:

1. Që të jenë rezistetnt ndaj kushteve klimaterike.

Dritarja e re VELUX për kulm (çati) duhet të montohet me mbështjelleëssepse ato janë ashtu të bëra që në mënyrë precise përputhet me madhësin e dritëares dhe mundëson mos lëshimin e ujit, në mes dritares dhe materialit të kulmit. Ashtu janë të dizajnuara që në mënyrë të sigurt dhe efikase të largojnë ujin, janë të bëra në versione të ndryshme ashtu që tu përshtaten materialeve të caktuara të kulmeve.

2. Izolimi dhe mbrojtja shtesë.

Nëse ju zgjidhni një xham për çatin tuaj të re do të fitoni energji të qëndrueshme afatgjate. Për këtë arsye është proektuar BDX 2000 set me izolim që përmban korniz B1, për izolim shtesë në mes kornizës së dritares dhe kulmit, gjithashtu si hidroizolacion B3 (BFX 1000) I cili sigurion lidhje të sigurt në mes dritares dhe mbulesës së kulmit.
Kullimi I ujit B2 e largon ujin I cili mundë të depërtoj në shtresat e kulmit larg nga dritarja, përderisa sa seti hidroizolues BFX 1000 së bashku me mblshtjellisin mundëson një barier të sigurt për mos depërtimin e ujit në mes dritars dhe kulmit.

3. Përfundimi final I mbrendësis

Rekomandohet që të shfrytëzoni korniza me shtresa të mbrendshme për përfundimin final. Korrniza e çelikt për montim C1 formon struktur perfekte për furnizimin e shtresës tuaj. Dizajni gjithashtu jep mundësinë e shtesës së materialit izolues. Përfshihet edhe standardi BBX 0000 I pengesës së avullit C2 që 100% e ndalon avullimin dhe kondenzimin. Kjo pengesë avulli siguron lidhje të sigurt në mes VELUX dritares së kulmit dhe pengesës së avullit e cila veç egziston nëkulm.

Hapi I pestë: Mbrojtja e jashtme dhe e mbrendshme

Rehati perfekte është një çështje për të gjetur kombinimin e duhur, dhe që të keni atë në shtëpin tuaj, ju keni nevoj për të siguruar dy gjëra. Së përi , ju duhet të kontrolloni sasin e dritës dhe rrezet e diellit për të siguruar ndriçim të rehatçëm dhe funksionaltë mbrendshëm ose kur është e nevojshme për ta bllokuar plotësisht.
Së dyti ju duhet për ta mbrojtur shtëpin tuaj nga I nxehti I tepërt që vin nga dielli. Me fjalë tjera, ne duhet të kombinojm roleta të bukura të mbrendshme për mbrojtje të nxehtësis nga jashtë.

1. Mbrojtja e jashtme

Kjo mbrojtje pengon një sasi të konsiderueshme të rezeve të diellit. Kjo mbrojtje ndihmon në mbajtjen e temperatureës konstante gjatë ditës dhe pengon mbinxehjen.

2. Mbrojtja e mbrendsheme

Roletat e mbrendshme mundësojn kontrollin e plotë të dritës që hynë nga dritaret e kulmit. Shtimi I rrjetës parandalon hyrjen e insekteve dhe njëkohësisht mundëson ajrosjen e ambientit.

Shikoni këshillat e tjera për nënçatinë tuaj

IZOLIMI

DRITARET

GJIPS

Shndërroni hapësirën e pashfrytëzuar të nënçatisë në hapësirë për qëndrim të rehatshëm ditor!

ose

© Të gjitha të drejtat janë të rezervuara. Papafingojaime.al 2015-2021. Zhvilluar nga My Marketing