• Frymëzim - Si ta ftohni nënkulmin gjatë vapës së verës?

Duke qenë se vera sjell temperatura të larta, ne duhet të dimë dhe të gjejmë mënyra për t’i mbajtur shtëpitë tona në temperatura të këndshme dhe komode. Neglizhimi i ventilimit  të nënkulmit dhe errësimi i parregullt mund të çojnë në akumulim të tepërt të nxehtësisë, jo vetëm që ndikon në temperaturën e përgjithshme të shtëpisë tuaj, por gjithashtu i ngarkon sistemet e juaja të ftohjes. Në këtë blog do të shqyrtojmë këshilla praktike që fokusohen në mbajtjen e nënkulmit tuaj të freskët gjatë muajve të nxehtë të verës.

Instalimi i ventilimit në nënkulm

Ventilimi i duhur i nënkulmit luan një rol kyç në ruajtjen e një ambienti të rehatshëm të brendshëm dhe mbrojtjen e shtëpisë tuaj. Ju mund të instaloni kapak çatie për të lehtësuar hyrjen e ajrit të pastër dhe largimin e ajrit të ngrohtë. Kjo mundëson qarkullim të duhur, duke parandaluar që nxehtësia të mbetet në nënkulm. Merreni në konsideratë instalimin e ventilatorit në nënkulm për të përmirësuar rrjedhën e ajrit. Ato ndihmojnë në nxjerrjen e ajrit të nxehtë dhe nxisin qarkullimin e ajrit më të freskët, duke ulur temperaturën në shtëpinë tuaj.

Ju mund të krijoni ventilim duke hapur dritaret, duke përdorur efektin e oxhakut: për ta bërë këtë, hapni dritaret poshtë në anën më të ftohtë (lindje ose veri) të shtëpisë tuaj dhe në anën më të ngrohtë (jugore). Kjo krijon një vakum të pjesshëm, i cili tërheq më shumë ajër përmes dritareve të nivelit më të ulët dhe e shtyn ajrin e ngrohtë jashtë dritareve të katit të sipërm. Sigurohuni t’i mbani dritaret të mbyllura gjatë ditës dhe t’i ajrosni ato vetëm në orët e hershme të mëngjesit ose në mbrëmje, kur temperatura bie.

Përdorni roleta në dritaret e nënkulmit

Roletat e jashtme të dritareve të nënkulmit janë një shtesë e zgjuar për ftohjen e nënkulmit tuaj. Dritaret mund të lejojnë një sasi të konsiderueshme të dritës së diellit, duke rezultuar në rritjen e nxehtësisë. Instalimi i roletave ndihmon në bllokimin e dritës së drejtpërdrejt të diellit, duke reduktuar sasinë e nxehtësisë që hyn në nënkulm. Roletat e jashtme VELUX ndalojnë rrezet e diellit, kështu që ato mund të bllokojnë deri në 93% të nxehtësisë së diellit. Roletat veprojnë gjithashtu si një shtresë shtesë izolimi, duke minimizuar transferimin e nxehtësisë midis pjesës së jashtme dhe të brendshme të nënkulmit tuaj. Ky izolim shtesë ndihmon për ta mbajtur nënkulmin tuaj më të freskët. Si një përfitim shtesë, roletat e reduktojnë shkëlqimin – drita e tepërt e diellit mund të krijojë shkëlqim, duke e bërë nënkulmin më të nxehtë dhe duke e kufizuar përdorshmërinë e tij. Roletat e dritareve të nënkulmit e filtrojnë dritën, duke mundësuar të përdorni hapësirën në mënyrë më efikase. Zgjidhjet inteligjente janë gjithashtu një mënyrë e shkëlqyer për të maksimizuar efikasitetin e përpjekjeve për ftohje: VELUX ACTIVE me NETATMO e monitoron automatikisht cilësinë dhe temperaturën e ajrit dhe siguron një klimë të freskët dhe të shëndetshme të brendshme duke hapur dhe mbyllur roletat e dritareve për të parandaluar tejnxehjen.

Merrni parasysh materialet reflektuese të nënkulmit

Tipi i materialit për kulm që e zgjidhni mund të ketë një ndikim të rëndësishëm në temperaturën. Drita ose kulmet reflektuese e reflektojnë dritën e diellit në vend që ta absorbojnë atë. Këto materiale mund të zvogëlojnë absorbimin e nxehtësisë, duke ndihmuar në mbajtjen e nënkulmit dhe të shtëpisë tuaj më të freskët. Ruajtja e nënkulmit tuaj gjatë nxehtësisë së verës është çelësi për ruajtjen e një hapësire të rehatshme jetese dhe minimizimin e ngarkesës në sistemet tuaja të ftohjes. Duke i zbatuar këto këshilla efektive, mund të krijoni një mjedis më të freskët. Miratimi i këtyre strategjive jo vetëm që do ta bëjë nënkulmit tuaj më të rehatshëm, por gjithashtu do të kontribuojë në një shtëpi me efikasitet energjetik.

Qëndroni cool dhe kënaquni në verën freskuese!

Shndërroni hapësirën e pashfrytëzuar të nënçatisë në hapësirë për qëndrim të rehatshëm ditor!

ose

© Të gjitha të drejtat janë të rezervuara. Papafingojaime.al 2015-2024. Zhvilluar nga My Marketing