• Drita dhe hapësira të cilën papafingot u japin pronarëve të tyre

NDJENJA QË TË GJENDET AJO QË KËRKOJMË, POR NË VARIANT MË TË MIRË

Njerëzit zgjedhin shtëpi të re sipas kritereve të ndryshme – disa interesohen për madhësinë, disa tjerë për çmimin, të tretët për lokacionin e ndërtimit, të katërtit për radhitjen e dhomave dhe përkushtimin e tyre ndaj rehatisë. Pavarsisht nga madhësia e dhomave ose në cilën lagje është shtëpia, me rëndësi të madhe është të kemi dritë të mjaftueshme natyrore që të arrihet ngrohtësi dhe atmosferë e volitshme. Shumë njerëz, sidomos të rinjë, dëshirojnë që shtëpitë e tyre të kenë më shumë dritare sepse krijojnë ndjesinë e hapësirës dhe lirisë.

Ky është një nga pronarët e banesës njëdhomëshe në lagjen Vitosh, vetëm disa hapa larg malit, por në të njejtën kohë relativisht afër qendërs së qytetit. Lokacioni nuk është i rastësishëm – pronari dhotë se shtëpia e tij paraprake ka qenë në një lagje të zhurmëshme dhe jo të mirë në afërsi të bulevardit. Kjo e bën edhe më shumë të lumtur dhe të përkushtuar ndaj vendi të tij të ri, që i jep atij disa gjëra të cilat atij i nevojiten: qetësi dhe ajër të pastër. Kushti bazë nga ana e tij ishte prania e dritareve dhe drita natyrore që hapësirat të fitojnë hapësirë më të madhe. Kërkimi i shtëpisë, e cila do t’i plotësoj pritshmëritë zgjat shumë gjatë, por rezultati përfundimtar është më se i kënaqshëm – pamja mahnitëse, hapësira të mira dhe të ndriçuara, terrasë të madhe, ngrohje dhe harmoni në dimër.

Banesa papafingo gjendet në jug-jugperendim dhe përbëhet nga kuzhina, dhoma e ndejës dhe dhoma e fjetjes, me dritare të papafingos madje edhe në korridor. Këto kontribojnë në stilin e përgjithshëm të pajisjes së shtëpisë, që është bashkëkohor dhe i rehatshëm – i përshtatshëm për pronarin e ri i cili punon si menaxher i shitjes në sektorin IT dhe është sportist i fuqishëm. Ai jeton vetëm, por shpesh i fton edhe miqtë e tij që bashkarisht të kënaqen me perendimin e diellit shumë të bukur, i cili i lëshon rrezet e tij të fundit nëpërmjet dritareve të papafingos. Për shkëlqim më të madh gjatë stinës verore, ai kalon shumë kohë në terrasën e tij të madhe.

Pronari thtëse mirëmbatja e dritareve të papafingos nuk merr shumë kohë duke ju falimenderuar mekanizmit pët rrotullim të lehtë. Roletet e brendshme janë përshtatur sipas nevojave të pronarit për dritë. Poashtu thotë se madje edhe të lëshuara, ata lëshojnë dritë të butë, gjë që edhe më shumë në tashmë atmosferën e krijuar. Dritaret e papafingos jo vetëm që ofrojnë qasje të rrezeve të diellit në hapësirë, por edhe ndihmojnë edhe ngrohje e përgjithshme të banesës, i cili edhe sikur të jetë nën çati, mban temperaturë konstante – asa shumë e ftohtë, as shumë e nxehtë, sepse duke ju faleminderuar pozitës, dielli ngroh pothuaj tërë ditën në banesë.

I riu na shpalos se papafingoja plotëson çdo kreter të tij. Sprova e parë e banesës ke qenë në stinën e dimërit, madje edhe atëherë banesa duke shumë tërheqëse me shpresë për barazpeshë mes gjëra më të dëshiruara për një shtëpi; rehatia, hapësira, siguria. Kjo e bën edhe më shumë të bindur se pas shumë kërkimeve më në fund e ka gjetur katin e tij shtëpiak.

Të ghjithë këto punë e bashkojnë shtëpinë, kur me kalimin e kohës ka pa dyshim na shpien ka ldhija me të. Papafingo ndonjëherë i mundëson të krijoj atmosferë pune, ku duke ju falimenderuar rrezeve të diellit, është shumë më shumë se sa stimuluese. Tashmë kanë kaluar tre vite që kur pronari pa ndërprerje kënaqet me rehatinë e shtëpis së tij, i cili ësht plotë e për plotë me dritë, kurse kjo e bën që çdo ditë të zgjohet me mendimin se ka bërë zgjedhjen më të mirë të mundshme.


Shndërroni hapësirën e pashfrytëzuar të nënçatisë në hapësirë për qëndrim të rehatshëm ditor!

ose

Shikoni këshillat e tjera për nënçatinë tuaj

IZOLIMI

DRITARET

GJIPS

Shndërroni hapësirën e pashfrytëzuar të nënçatisë në hapësirë për qëndrim të rehatshëm ditor!

ose

© Të gjitha të drejtat janë të rezervuara. Papafingojaime.al 2015-2021. Zhvilluar nga My Marketing