• A ËSHTË PRIORITET NDRIÇIMI NË SHTËPIN TUAJ?

Ndriçimi natyror

Përse na duhet ndriçimi natyror ? Për shembull që ta rregullojmë orën biologjike, të cilës i duhet dritë, që të ndjehemi të freskët dhetë pushuar në mëngjes dhe të lodhur natën. Por edhe gjatë ditës drita reflektohet në mirëqenien tonë të përbashkët dhe në disponimin tonë. Drita ditore reflektohet dhe mbi aftësinë tonë për punë. Studimet në Suedi zbulojnë se nxënësit në dhomë pa dritare e kanë vështir të koncentrohen dhe të punojnë, se sa një nxënës në klasë me dritë të mjaftueshme.
Drita natyrore në ndërtesa është kombimin i dritës direkte diellore, dritës së qiellit, si dhe e dritës indirekte të reflektuar.

Drita direkte e diellit
• është pjesë e dritës diellore, e cila emetohet direkt nga dielli që depërton nëpër dritare.
• japin pamje specifike të dhomës me dritë të fuqishme dhe efekte të hijeve.
• depërton në tërë shtëpinë sidomos në pranverë dhe vjeshtë, kur dielli është i ulët.
•është ajo dritë e cila zakonisht është më e fuqishme dhe shpesh djelli kufizohet dhe errësohet.

Drita e qiellit
• është pjesë e dritës natyrore, e cila përhapet dhe drejtohet nga atmosfera. Vërehet bashkë me dritën e diellit ose vetëm (psh. Gjatë motit të vrant ose me mjegull).
• i jep dhomës dritë të butë dhe të ngjeshur, por reduktohet me largim nga dritarja. Një rregull e mirë praktike është të vendosni dritare që lëshojnë dritë të qiellit atje ku ju duhet dritë natyrore.

Drita indirekte e reflektuar

• është drita natyrore e cila reflektohet nga sipërfaqe të jashtëme – ndërtesa fqinje, bimë,livadhe, terrasa, etj., por gjatë rrugëtimit i humbet fuqia.

• nëndëtesa drita reflektohet nga sipërfaqa e ndryshme – dysheme, tavan. Mos harroni se kornizat e errëta të dritareve, dyshemeja e errët, tavani dhe muret e vjedhin një sasi të madhe të dritës, që reflektohet nga dhoma.

Errësira dhe depresioni

• Sa më i errët është moti, aq më shumë dritë i duhet organizmit. Kur nuk ka dritë të mjaftueshme, prodhimi i hormonit serotonin në trurin tonë reduktohet, kurse ai i hormonit të gjumit melantonin, rritet. Me fjalë tjera, në ditët e errëta të dimrit trupi jonë ndjehet sikur çdo moment do të flen.

Disa njerëz janë aq të ndjeshëm ndaj mungesës së dritës dhe sëmuren nga depresonet e dimrit. Ekziston kurim: Hulumimi i realizuar në spitalin psikiatrik në Hilrod,Danimark, tregon se drita e penfon depresionin e dimrit.

Kontrollojeni dritën dhe nxehtësinë në shtëpit tuaja

Me dritaren VELUX të papafingos fitoni 40% më shumë dritë se sa me dritaren vertikale.
Por, që të keni dritë natyrore në banesë është një gjë, por ta bëni efikase është plotësisht një gjë tjetër.
Duke ju falimenderuar selektimit tonë të fundit të roletave speciake, mund jo vetëm të kontrolloni sasinë e dritës në shtëpin tuaj, por edhe drejtimin edhe cilësinë e dritës.

Secili model i roletave ka qëllim të caktuar, varësisht nga nëse doni zbutje të dritës ose bllokim të plotë.
Këto janë roletat e vetme specifike të dizajnuara dhe të prodhuara të përshtatshme për dritaren VELUX të papafingos dhe mund të gjenden me një gamë të madhe të ngjyrave dhe materialeve.

Kontrolli optimal i dritës dhe nxehtësis në shtëpin tuaj

• Në një dhomë fjetje ka nevojë për kontrollim efektiv të dritës, që të krijohen kushte ideale për pushim pas dite dhe për gjumë të mirë në mëngjese të ndriçuara në fillim të verës.

• Roletat për errësim VELUX ju garantojnë errësim të plotë si natën ashtu edhe ditën. Baza e aluminit të roletës e kufizon nxehtësinë e tepërt gjatë verës dhe e ruan nxehtësin e duhur në dimër.

• Zgjidhja më e mirë për dhomën e fjetjes janë roletat VELUX të cilat nuk amortizohen shumë lehtë, po poashtu kanë edhe karakteristika dekorative. Ata e zbusin ditën natyrore dhe mund të gjenden me një spektër të gjërë të ngjyrave dhe nuancave.

• Roletat Veneciane të VELUX janë zgjidhje e përkryer për çdo hapësirë me nivele të larta të lagështisë si kuzhina dhe banjo. Dizajni modern i roletave Veneciane, të dekoruara me shpërblim ndërkombëtar, garanton menaxhim të lehtë dhe të rehatshëm të roletës, si dhe ngritje dhe lëshim të saktë. Me anë të një rrëshqitësi,ju e zgjedhni pjerrësinë e pllakës, me çka e rreguloni rrjedhjen e dritës në dhimë.

• Roletat Romake janë prodhim i ri i VELUX.Ata ofrojnë një begati të madhe të nuancave dhe e plotësojnë pafundsisht interierin. Të përshtatshme për dritë natyrore.

• Që ta fitoni mbrojtjen efikase nga nxehtësit e verës, kërkohen edhe mbrojtës të jashtëm nga dielli. Mbrojtësit nga dielli të VELUX i pengojnë rrezet e dellit, para se të arrijnë në qelq dhe ta ngrohin ajërin në dhomë, me çka ju garantohet 80% freski.

Shndërroni hapësirën e pashfrytëzuar të nënçatisë në hapësirë për qëndrim të rehatshëm ditor!

ose

Shikoni këshillat e tjera për nënçatinë tuaj

IZOLIMI

DRITARET

GJIPS

Shndërroni hapësirën e pashfrytëzuar të nënçatisë në hapësirë për qëndrim të rehatshëm ditor!

ose

© Të gjitha të drejtat janë të rezervuara. Papafingojaime.al 2015-2021. Zhvilluar nga My Marketing