• Gjërat e mëdha ndodhin në hapësirë të vogël - por më mirë është kur gjithçka përshtatet

Shumë njerëz kanë frikë nga nënçatia, ndoshta sepse tërheqin paralele me filmat horror të frikshëm ku, si rregull, ata duken të frikshëm dhe të braktisur. Pavarësisht kësaj, nënçatitë sot janë të admirueshme dhe të gjithë u kanë zili atyre që guxojnë të nisin një projekt të ndërtimit të nënçatisë. Mendimi i njerëzve për nënçatitë ka ndryshuar dhe tani ato janë bërë pasuri e vërtetë – duke rritur vlerën e shtëpive dhe duke ndryshuar stilin e jetesës. Në këtë blog do të ndajmë me ju ide se si ta bëni nënçatinë tuaj të duket më e madhe me disa metoda argëtuese. Vazhdoni të lexoni dhe frymëzohuni!

Me ndihmën e këtyre këshillave, mund të arrijmë efekte optike që, megjithëse nuk do të fitojmë më shumë hapësirë, por do të bëjmë të ndihemi shumë më mirë në nënçatinë tonë të vogël.

Le të ndriçojnë muret

Kur pajisni nënçatinë, para se gjithash, është e nevojshme të synojmë për rritjen dhe përdorimin më efikas të hapësirës, por duhet mbajtur mend se trarët e brendshëm nuk duhet të vendosen në mes të dhomës, përkundrazi, ato mund të ofrojnë mundësi të shkëlqyer për një dizajn të veçantë të brendshëm. Të shfaqurit e trarëve krijon pikë dominuese në çdo banesë, kështu që ata mund të përdoren jo vetëm për t’i mbajtur muret në këndin specifik. Vlen të mendoni për krijimin e murit të theksuar nëse dëshironi të zgjeroni dhe ta bëni shtëpinë tuaj unike në të njëjtën kohë. Muri në ngjyrë të ndryshme do ta freskojë jashtëzakonisht të gjithë dhomën. Detyra e të ashtuquajturit muri i theksuar është të tërheqë syrin dhe të shfaq hapësirën pranë tij.

Pavarësisht nëse është rreze e vërtetë ose e rreme, kjo është zgjidhja perfekte për të kundërshtuar monotoninë e mureve të bardha.

Këshillat klasike për rritjen e dhomës funksionojnë shumë mirë në nënçati. Ngjyrat e ndritshme, për shembull, krijojnë efekt hapësire, ndërsa në dhomë të pastër të bardhë, pjesët e pjerrëta të murit janë pothuajse të fshehura. Megjithatë, në asnjë rast nuk duhet t’i përmbaheni ngjyrës së bardhë, i njëjti efekt mund të arrihet edhe me çdo ngjyrë tjetër të ndritshme.

Hapa të vegjël, ndryshime të mëdha

Në dhomën e vogël të ndenjës, përpiquni të vendosni qilimin në qendër dhe të jetë në të vetëm gjysma e mobilieve, divaneve, kolltukëve. Kështu, në mënyrë optike, dhoma duket më e madhe. Nëse qilimi është mjaft i vogël, duhet të jetë në mes të dhomës, nën tavolinë. Gjithashtu, është teknikë e shkëlqyer të zgjidhni qilima që kanë modelin në formën e vijave – duke krijuar iluzion që e bën nënçatinë tuaj të duket më e madhe.

Nëse keni dhomë më të vogël, atëherë dekorimi mbi nivelin e syve është më i rëndësishmi. Kjo nënkupton vendosjen e trarëve sa më lart dhe zgjedhjen e kabineteve që pothuajse arrijnë tavanin. Kjo mënyrë e vendosjes e zgjeron plotësisht hapësirën. Pjesa më e madhe e mobilieve e zgjeron hapësirën ​​shumë më tepër se disa pjesë të vogla.

Le të jetë dritë

Detaj shumë i rëndësishëm për ta bërë hapësirën të duket më e madhe është: DRITA. Kjo është me arsye, i njohur është nocioni “vrima e errët”, sepse sa më shumë dritë hyn në dhomë, aq më e ndritshme dhe më e madhe duket.
Marrja më shumë dritë është më e thjeshtë se sa që mendoni. Gjithçka që ju nevojitet janë dritaret dhe disa llamba që kursejnë energji.
Nënçatia është mundësi e shkëlqyer për të aplikuar zgjidhjet e dritareve, ndërsa shumë dritë në mënyrë plotësuese e rrit ndjenjën e hapësirës. Për shembull, zgjidhja e kombinuar e trefishtë VELUX Zgjidhja e trefishtë (velux.rs) që e transformon hapësirën ekzistuese me shumë dritë dhe pamje të mahnitshme. Njëherazi, kjo është zgjidhja që jep më shumë për paratë e investuara.

Pasqyra në mur

Ky është truk i vjetër, por gjithnjë funksionon nëse përdorni pasqyrë për të rritur ndjenjën e hapësirës. Kështu, hapësirat e vogla dyfishohen menjëherë. Me ndihmën e pasqyrës, drita natyrale depërton lehtësisht edhe në këndet e errëta dhe humb monotonia e mureve. Sidoqoftë, nëse vendosni të zbatoni zgjidhjen VELUX, sigurisht që nuk do të ketë kënde të errëta.

Mund të zgjidhni edhe pllaka pasqyre, kur do të vendosen në formë të bukur, kubet e vogla mund të luajnë edhe rol dekorativ. Vendosja e të paktën dy pllakave të tilla përballë njëra-tjetrës është teknikë efikase për të krijuar iluzionin e hapësirës. Shmanguni vendosjes së pasqyrave në muret e pjerrëta.

Dhoma e fshehur, mendime të fshehura

Le të përpiqemi të lirohemi nga gjërat e panevojshme! E largojmë “karrigen për të hedhur” dhe në fund të ditës i vendosim rrobat në dollap për të krijuar rend përreth nesh. Nëse është e nevojshme, riorganizoni për të parandaluar që nënçatia juaj e bukur të jetë shumë e ngarkuar.

Mbani mend, duhet të krijoni nënçati për t’u kënaqur me gjithë familjen dhe miqtë!

Shndërroni hapësirën e pashfrytëzuar të nënçatisë në hapësirë për qëndrim të rehatshëm ditor!

ose

© Të gjitha të drejtat janë të rezervuara. Papafingojaime.al 2015-2024. Zhvilluar nga My Marketing