• Shijojeni verën edhe kur jeni në shtëpi, me mënyrën më të mirë për t’u mbrojtur nga vapa!

A do të jetë edhe ky vit një sezon veror me temperatura rekorde? Sipas ekspertëve dhe meteorologëve në mbarë botën, përgjigja është po! Siç thonë ata: shpresoni për më të mirën dhe përgatituni për më të keqen. Prandaj, përgatitja për përballimin e temperaturave të larta në ambient të mbyllur është aktualisht në krye të agjendës së secilit. Temperatura në ambientin duhet të kontrollohet rregullisht dhe të mbahet nën 25 °C. Ky në fakt është informacioni për ditën, ndërsa për gjumë të mirë duhen rreth 18°C. Produktet progresive për mbrojtje nga nxehtësia jo vetëm që nevojiten për temperaturat e ngrohta, por edhe për ajrosje inteligjente të shtëpisë suaj.

Temperatura më e lartë e regjistruar deri tani në Evropë ka qenë 48.8 gradë Celsius, e njëjta është regjistruar në Sicili, Itali në vitin 2021. Sipas ekspertëve, mund të jetë edhe “më keq”: valët e nxehta me siguri do t’i arrijnë temperaturat më të larta në shumë vende.

Nëse e përgatitni siç duhet, shtëpia juaj mund të jetë oazë për t’u freskuar gjatë temperaturave të larta të verës, në këtë situatë vërtetë keni nevojë për t’i rezistuar vapës! Ndërmarrja e hapave proaktive për t’u siguruar se shtëpia juaj nuk nxehet mund të ndalojë aktivizimin e panevojshëm të kondicionimit dhe ta zvogëlojë efektin e gaz serrës. Prandaj, shpresojmë se verat e ardhshme nuk do të bëhen më të nxehta falë këtij veprimi të lehtë dhe të qëndrueshëm!

Bëjeni nënçatinë tuaj vend ideal për të pushuar!

Është e mrekullueshme të keni dritë të mirë në shtëpi, por jo edhe një vend shumë të nxehtë, ky do të ishte një sukses total po ta arrini atë. Vend relaksues në nënçatinë ku mund të punoni ose thjesht të çlodheni, të lexoni … e gjithë kjo mund ta bëjë kohën e kaluar në shtëpi shumë më të këndshme. Gjithashtu, nevoja për të mos qenë shumë nxehtë do t’ju sjellë dobi si fizikisht ashtu edhe mendërisht

Trupi i njeriut mund t’i përballojë shumë mirë temperaturat e larta. Sipas një studimi të publikuar nga Universiteti i Sidnejit, personi që nuk lëviz, mban rroba minimale në një dhomë shumë të thatë dhe pi ujë rregullisht, mund të shmangë mbinxehjen madje edhe kur temperatura arrin 46 gradë Celsius, por nëse flasim për aktivitet ose për punë para tavolinës së punës, 35 gradë është maksimumi absolut që njerëzit mund ta tolerojnë, madje atëherë duhet të prisni djersitje më të madhe, gjë që e bën pothuajse të pamundur përqëndrimin e vëmendjes ose pushimin. Tani imagjinoni të keni një vend të qetë, të rehatshëm dhe të ftohtë me ajër të freskët ku asgjë nuk do t’ju largojë nga puna apo librat. A nuk tingëllon kjo si një ditë vere e përkryer në shtëpi?

Prandaj duhet doemos të kujdeseni që temperatura në nënçatinë të mbetet nën temperaturën maksimale e rekomanduar nga OBSH-ja dhe normalisht nevojitet të ndërmerrni hapa të caktuara për ta bërë këtë të mundur.

Ekzistojnë tre rregulla për ta bërë shtëpinë tuaj të shëndetshme gjatë verës!

Mund të ndiqni disa rregulla të thjeshta për t’u siguruar që shtëpia juaj është në gjendje të mirë dhe e shëndetshme për të qëndruar gjatë verës, produktet për mbrojtje nga nxehtësia mund ta bëjnë shtëpinë tuaj më të shëndetshme

  • Ajrimi është mënyra më e lirë dhe një nga mënyrat më të mira për ta ftohur shtëpinë, gjithashtu ndihmon që të largoni viruset, ajrin e ndotur dhe ta mbushni shtëpinë me ajër të pastër. Për metodë më efikase të ajrimit, hapni dritaren e poshtme në anën më të ftohtë të shtëpisë suaj dhe dritaren e sipërme në anën më të ngrohtë të shtëpisë tuaj. Hapni dritaret herët në mëngjes dhe në netët më të ftohta dhe mbyllni grilat e jashtme kur rrezet e diellit depërtojnë nëpër dritaret.
  • Shmangni përdorimin e panevojshëm të kondicionerëve dhe parandaloni dhimbjet e panevojshme të kokës! Produktet për mbrojtje nga nxehtësia e jashtme VELUX reduktojnë nxehtësinë deri në 95%, kështu që ftohja e nënçatisë mund të jetë më ekologjike, dhe puna dhe/ose gjumi në këtë ambient ​​është shumë më e shëndetshme dhe më praktike. Mbani mend se errësimi nga jashtë është shumë më efektive se grilat e brendshme sepse rrezet e diellit ndalojnë para se të arrijnë xhamin e dritares. Kjo është një strategji e zakonshme në vendet mesdhetare.
  • Lehtësoni ajrosjen dhe bëjeni atë më të rehatshëm me aplikacionin VELUX (kompatibil me dritaret e çatisë, grilat dhe grilat e jashtme VELUX INTEGRA®) që ju mundëson të hapni dhe mbyllni dritaret e çatisë, grilat dhe grilat e jashtme me një lëvizje, gjithashtu mund ta vendosni sistemin në mënyrën automatike, mbështetuni në sensorët e integruar për kondicioner në ambient të mbyllur dhe në parashikimin e motit në mënyrë që të përqendroheni në punën tuaj dhe të mos keni nevojë të largoheni nga tavolina e punës për ta kontrolluar nivelin e dritës së diellit dhe freskinë e dhomave.

Mund ta merrni kontrollin e plotë për komoditet në ambientet e mbyllura me mbrojtje superiore nga nxehtësia dhe me errësim të siguruar nga grilat e jashtme VELUX, të cilat janë zgjidhje ideale për mbrojtje të plotë gjatë gjithë vitit, ndërsa rrjetat e jashtme dhe grilat e jashtme të buta ofrojnë mbrojtje të shkëlqyer termike për ata që e duan komoditetin, mund të qëndroni në ambiente të mbyllura në ditët e nxehta dhe të flini më mirë gjatë netëve të nxehta.

Përveç kësaj, grilat e buta ndihmojnë ata që flenë dhe të mos zgjohen nga rrezet e diellit në kohë të gabuar në mëngjes. Ata e bllokojnë plotësisht dritën në çdo kohë të ditës – garantojnë një gjumë të qetë në mesditë. Këto zgjidhje për mbrojtje nga nxehtësia janë të lehta për t’u përdorur dhe të lehta për ajrosje, që do të thotë se mund të keni mbrojtje nga ajri i freskët dhe nga nxehtësia njëkohësisht – të dyja janë të rëndësishme për ambient të ftohtë dhe të shëndetshëm gjatë verës.

Lëreni ajrin të hyjë në dhomë, por insektet të mbesin jashtë!

A e dini se mushkonjat mund të shkaktojnë gjëra shumë më të këqija sesa vetëm një pickim i thjeshtë i shoqëruar me kruajtje? Aedes aegypti është bartës i njohur i disa viruseve, përfshirë virusin e etheve të verdha, virusin çikungunia, virusin denga, virusin zika. Raste të tilla raportohen në Evropë çdo vit. Mushkonja e Azisë Tigër ose Aedes (Stegomyia) albopictus është bartëse e njohur e virusit çukungunia, virusit denga dhe dirofilarijaza. Sipas Qendrës Evropiane për Parandalimin dhe Kontrollin e Sëmundjeve, të dyja janë raportuar në Evropë. Mbrojtja nga insektet është diçka që do t’ju ndihmojë vërtet të flini të qetë.

VELUX ofron rrjetë kundër mushkonjave e cila është e lehtë për t’u përdorur, mund të kombinohet me cilëndo grilë të brendshme ose të jashtme VELUX. Ka një pëlhurë transparente të rrjetëzuar dhe përshtatet mirë në shtëpizën e epërme kur nuk është në përdorim, që të mund ta shijoni pamjen jashtë, ajrin e freskët ose flladin gjatë natës dhe e gjithë kjo pa pickim nga insektet.

Burime:

Sa nxehtë është kur është shumë nxehtë? – Nju Jork Tajms (nytimes.com)

Aedes aegypti – Të dhëna për ekspertë (europa.eu)

Shndërroni hapësirën e pashfrytëzuar të nënçatisë në hapësirë për qëndrim të rehatshëm ditor!

ose

© Të gjitha të drejtat janë të rezervuara. Papafingojaime.al 2015-2022. Zhvilluar nga My Marketing