• Izolimi termik - hapi i parë për përmirësim efikas energjetik të mureve të jashtme

SI ËSHTË IZOLUAR FASADËN KONTAKTE ME LESH MINERAL GURI?

Pse izolimi termik?

Për të izoluar çatinë në të cilën jetoni është zgjidhja më efektive për të rritur efikasitetin tuaj të energjisë.

Instalimi i izolimit termik në mbulesën e strehimit ka një numër përparësish si për shpenzimet ashtu edhe për komoditetin e jetesës:

Faturat më të ulëta për ngrohje dhe ftohje

Një çati e ngrohtë gjatë dimrit dhe të freskët në verë

Më shumë heshtje në shtëpi

Si humbet nxehtësia …

Humbja e nxehtësisë përmes mureve të jashtme të ndërtesës përmban deri në 40% të humbjes së plotë të ngrohjes në ndërtimin e paizoluar. Për këtë arsye, instalimi i izolimit termik të mureve të jashtme është gjithmonë hapi i parë në përmirësimin e efikasitetit të saj energjik.

Termoizolimi i fasadës me izolacion nga leshi mineral guri Knauf Insulation

Përparime :

Leshi mineral guri është një material natyral izolues i nxehtësisë. I ndërtuar nga shkëmbinj me origjinë vullkanike – dolomite dhe diabases. Origjina e materialeve dhe kontrolli i vazhdueshëm dhe të saktë gjatë prodhimi, garanton cilësi të shkëlqyeshme, qëndrueshmëri dhe ruajtja e pronave në kohë në sistemin e fasadës të kontaktit. Përmirësimi gjatë viteve gjatë karakteristikat izoluese ( FKD-N termike me λ = 0.034 W / mK ) dhe karakteristikat mekanike të KnaufInsulation i përshkruanë parim për cilësisë së produktit izolues fasador.

Vetitë e tjera të leshit prej guri:

Mbrojtja nga zjarri – Lesh guri është një material me reagimin më të lartë klasës për zjarr – A1. Mund të përballojë mbi 1000 ° C para shkrirjes.

 Rehati e zërit – Struktura e Filamentit të leshit mineral ka karakteristika shumë të mira për absorbimin e zërit. Ajo e thith zhurmën, në mjedisit dhe dhomave të ndryshme, domethënë përveç izolimit termik, izolimi i zërit është parashikuar edhe për investimin e njëjtë.

Përshkueshmërisë i avujit ose e ashtuquajtur  murr që merr frymë “ – një ndryshim të rëndësishëm në karakteristikat e leshit mineral gurri kundër materialeve të tjera ngrohje-izolues është përshkueshmërisë e avujit të saj – muret siguron përhapjen e avullit të ujit, ose siç thonë ata – muret “frymë” dhe kjo parandalon formimin e kondensimit.

Qendrueshmëri të dimensionet dhe karakteristikat – pllaka prej leshi mineral guri brenda vetës  nuk përmban mbetje e gazit të prodhuar, i cili mund të shkaktojë humbjen e vëllimit dhe ndryshimi i përmasave gjatë viteve të shfrytëzimit të fasadës. Strukturën e marrë gjatë shkrirjes së gurëve vullkanike, është praktikisht e përjetshme, dhe kjo i bën vetitë e fasadës me izolim leshi guri të përjetshëm.

Por, përparësinë më e madhe e gurit lesh Knauf Insulation mbi çdo material tjetër izolues është ndonjë nga cilësitë të lartë përmendura. Kjo që e bën gurit leshi një produkt izolues unik dhe më e preferuar është fakti se ajo i ka të gjitha këto cilësi në një mjedis të vetëm d.m.th. gjatë vendimit të izolimint nga gurë leshi, ne i kemi marrë të gjitha këto karakteristika në një, ndërsa ndërtesën egzistojë dhe jetojmë në të.

Elemente e sistematike:

  1. Muri i fasadës;
  2. Ngjitës për lesh guri;
  3. Material termoizolues prej leshi mineral guri Knauf Insulation – FKD-N thermal / FKD-N thermal 2 / FKD-S Thermal;
  4. Mbrojtës me thonjtë metalikë;
  5. Suva për leshit mineral;
  6. Rrjetë i përforcuar, i armuar, të fibrave të xhamit;
  7. Përzierje e gletit për leshit mineral;
  8. Prajmer për suva;
  9. Shtresa e fundit – suva dekorative e jashtme.

Shndërroni hapësirën e pashfrytëzuar të nënçatisë në hapësirë për qëndrim të rehatshëm ditor!

ose

Shikoni këshillat e tjera për nënçatinë tuaj

IZOLIMI

DRITARET

GJIPS

Shndërroni hapësirën e pashfrytëzuar të nënçatisë në hapësirë për qëndrim të rehatshëm ditor!

ose

© Të gjitha të drejtat janë të rezervuara. Papafingojaime.al 2017-2020. Zhvilluar nga My Marketing