• 18 PYETJE DHE PËRGJIGJE TË SHPESHTA - për izolim të mureve

Ju tashmë dini gjithçka në lidhje me izolimin e papafingos me ndihmën e leshit mineral dhe të gjitha kombinimeve të materialeve që mund të vendosen në strukturën e kulmit.

Por, çfarë ndodh me muret?

Sado të pjerrëta të jenë anët e çatisë, gjithnjë ka disa mure të jashtëm në papafingo. Kulmi, muret dhe dyshemetë e ndërtesës formojnë “karakterin” e tyre dhe izolimi i duhur i të tre elementeve është po aq i rëndësishëm kur bëhet fjalë për efikasitetin e energjisë dhe komoditetin e jetesës.

Pra, përveç sistemit LDS në çati (lesh guri dhe qelqi me fletë), është e rëndësishme të kujdeseni edhe për izolimin e mureve të papafingos. Nëse bëhet fjalë për shtëpi, puna është mjaft e qartë – zgjidhja më e njohur sot është fasada e kontaktit – rekomandojmë të punoni me leshi guri me trashësi të paktën 10 cm.

Nëse jetoni në ndërtesë dhe nuk keni mundësi të bëni izolimin nga jashtë – mos u shqetësoni – izolimi i mureve mund të bëhet nga brenda, me të ashtuquajturën mbulesë muri – më shumë detaje më poshtë në tekst:

Ne kemi përgatitur për ju 18 pyetje dhe përgjigje në lidhje me izolimin e murit nga jashtë dhe brenda. Këto pyetje i kemi marrë nga përdoruesit tanë në muajt e fundit. Nëse rastësisht keni një pyetje për të cilën nuk e keni gjetur përgjigjen e dhënë –  na shkruani!

 1. Vendosa të izoloj pjesën e jashtme të shtëpisë. Shtëpia është 10 × 8, kati përdhes dhe kati i parë, muret e jashtme të bllokut të ullukut janë suvatuar si jashtë ashtu edhe brenda. Kjo është një gjë krejt e panjohur për mua, unë do të doja të bëja gjithçka që ishte e mundur dhe t’i bëja të gjitha më të mirat, sepse unë besoj se izolimi termik është një investim kapital, që bëhet një herë në jetë dhe se më vonë gabimet e ndërtimit dhe shumë gabime të tjera paguhen shtrenjtë. Po kërkoj informacion, prandaj po ju shkruaj me shpresën se do t’u përgjigjeni pyetjeve të mëposhtme:
 2. A) Polisterol ose leshi i gurit?
 3. B) Diferenca në çmim për përafërsisht 200m2 fasadë?
 4. C) Cilat janë kostot për përgatitjen e një studimi të efiçiencës së energjisë dhe lëshimin e një pasaporte energjie?
 5. D) Ka prodhues të ndryshëm të leshit të gurit në treg, cilat janë arsyet për të zgjedhur produktin tuaj?

Përgjigje:

Për dikë që nuk është i njohur me këtë biznes, ju po bëni pyetjet e duhura!

Le të shkojmë me radhë:

 1. A) Siç pritej, ne rekomandojmë lesh mineral guri. Ka shumë arsye dhe ne do të rendisim vetëm disa prej tyre:

Leshi i gurit është një material natyral, lënda e parë themelore e të cilit është guri. Qëndrueshmëria e tij dhe pandryshueshmëria e karakteristikave me kalimin e kohës janë të garantuara, pavarësisht nga temperatura e jashtme.

Depërtueshmëria e avullit – vendosja e leshit të gurit në mure garanton që ata ‘të marrin frymë’, dmth. avujt e ujit kalojnë nëpër mure, gjë që nuk është rasti te polisteroli. Kalimi i avullit të ujit është i nevojshëm për të mos krijuar kondensim dhe myk brenda.

Jo ndezshmëria- sistemi i fasadës së kontaktit të leshit prej guri është një sistem jo i ndezshëm, nuk kontribuon në përhapjen e zjarrit dhe kështu mbron jetën dhe pronën.

Izolimi akustik – sistemi i leshit të gurit gjithashtu siguron mbrojtje akustike të mjedisit të brendshme, gjë që nuk ndodh gjithashtu me polisterolin.

Lexoni më shumë detaje rreth luftës së përjetshme të polisterolit dhe leshit të gurit duke klikuar këtu!

 1. B) Çmimi i leshit të gurit është afërsisht 2 – 2.5 herë më i lartë se çmimi i polisterolit.
 2. C) Çmimet e studimeve të efiçencës së energjisë ndryshojnë në varësi të madhësisë së ndërtesës, nga 0.2 në 0.5 euro / m2.
 3. D) Mësoni për të gjithë prodhuesit që mund të gjeni; mbi 70% e përdoruesve të leshit të gurit zgjedhin izolimin me Knauf, ne besojmë thellësisht se kjo nuk është një rastësi; ne ofrojmë cilësi të shkëlqyera me një çmim të mirë, kemi shërbim të shkëlqyeshëm dhe një rrjet të zhvilluar shitjesh dhe gjithashtu shumë të rëndësishëm – ne kemi një mbështetje të fuqishme teknike me përvojë 15 vjeçare ndërkombëtare, e cila është gjithmonë në dispozicionin tuaj.
 4. Kam në plan të izoloj murin e brendshëm nga veriu. Çfarë materiali duhet të përdor dhe a është e mundur ta bëj këtë fare?

Përgjigje: Ne izolojmë murin e jashtëm nga brenda vetëm kur është opsioni i vetëm, dmth. kur është e pamundur të instalojmë izolim nga jashtë murit ose instalimi është jashtëzakonisht i vështirë (p.sh. nëse jetoni në katin e 12-të në një ndërtesë 20-katëshe). Nëse keni vendosur të bëni izolim brenda, ne sugjerojmë zgjidhjen e mëposhtme, të ashtuquajtur mbulesë muri:

Instalohet nënstrukturë metalik Knauf për vendosjen e pllakave të gjipsit dhe hapësira mes profileve mbushet me lesh mineral (lesh guri NaturBoard FIT-G PLUS ose lesh qelqi Decibel). Dimensionet e të dy produkteve janë përshtatur për instalimin midis profileve të nënstrukturës. Pas kësaj, një digë e avullit (Homeseal LDS 35 ) duhet të vendoset mbi lesh në mënyrë që të parandalojë depërtimin e papritur të avujve të ujit në shtresën e izolimit dhe fenomenet e padëshirueshme të tilla si kondensimi dhe aromat e pakëndshme. Ana e shtypur e fletës kthehet ka ana e brendshme.

Pas instalimit të digës së avullit, instalohen panele të pllakave të gjipsit, të cilat përpunohen në përputhje me rregullat e përcaktuara për këtë lloj mbulesash muri (fashë, zbutje, fotografim).

Nëse izolimi i murit tuaj të jashtëm është bërë në këtë mënyrë, nuk do të keni ndonjë pasojë negative, edhe përveç motivit themelor (që është izolimi termik), do të fitoni një përmirësim të ndjeshëm të izolimit akustik nga zhurma e jashtme, e cila është specifika e tretësirës së leshit mineral .

 1. Plani im është të bëj një fasadë me lesh guri dhe unë do të doja ta bëja atë në pranverë. Unë mendoj se është me cilësi më të mirë dhe sigurisht jo më e shtrenjtë pa ndonjë arsye. Përafërsisht 140m2 sipërfaqe izoluese.

Pyetja ime është: çfarë trashësie izolimi rekomandoni, a është trashësia më e madhe më e mirë? Unë do të isha shumë mirënjohës nëse mund të më shkruani çmimin për metër katror për trashësi të ndryshme të izolimit (duke filluar nga 8 cm dhe më të trashë), në mënyrë që të mund të krahasoj ndryshimin dhe kështu do të vendosja.

Përgjigje: Ne kemi të njëjtat vlerësime: se leshi i gurit është një material izolues me cilësi të lartë dhe se ia vlen të dallosh çmimin në krahasim me materialet e tjera izoluese.

Për sa i përket trashësisë, ne rekomandojmë një minimum prej 8 cm FKD-S Lesh fasade termike. Sigurisht, për çdo centimetër që instaloni, ju merrni një efekt termik, d.m.th. kurseni çmimin e energjisë së përdorur për të ngrohur shtëpinë, por gjithashtu kurseni energjinë e nevojshme për ftohje gjatë verës.

Kur merrni parasysh trashësinë e izolimit, mbani në mend se ndryshimi në çmimin e leshit në vetvete është i papërfillshëm, dhe sasia e materialit tjetër që vendoset në sistem (ngjitës, rrjetë, shtresat përfunduese të fasadës) është e njëjtë, pavarësisht nga trashësia e izolimit. Kur tashmë jeni duke punuar, siguroni trashësinë më të madhe të mundshme, sepse izolimi bëhet vetëm një herë në jetë, kursimet janë shumë më të mëdha me trashësinë më të madhe të izolimit, në mënyrë që kthimi i investimit përmes kursimeve të jetë shumë më i shpejtë.

Sa i përket çmimit, kjo varet nga shumë faktorë, por kjo pyetje nuk do të mbetet pa përgjigje: materiali për fasadën me një trashësi të leshit të gurit prej 8 cm, në varësi të prodhuesit të sistemit do të ishte rreth 17 euro, dhe për realizimin e punës (‘skelë dhe punë dore’) çmimi është nga 8 euro e lart, varësisht nga lloji dhe pamja e ndërtesës, vendndodhja, etj.

 1. Unë jam i interesuar nëse është e mundur të bëhet izolimi akustik nga brenda me lesh guri, dhe të funksionojë sipas mënyrës së punës si për fasadën e jashtme, dmth. pa profile metalike dhe pllaka gjipsi? Çfarë lloj leshi guri duhet të përdoret në atë rast?

Përgjigje: Izolimi akustik i brendshëm arrihet me zgjidhje të sistemit të përbërë nga një numër barrierash që zvogëlojnë ndikimin e padëshiruar të zhurmës. Në këto sisteme, leshi mineral është vetëm një pjesë. Për izolimin e mureve të jashtme nga brenda, sipas rregulllës, të ashtuquajtur mbulesë muri (shih përgjigjen në pyetjen numër 2 më lart). Sa i përket llojit të leshit, është e zakonshme të vendoset lesh mineral guri ose qelqi (të themi NaturBoard FIT ose NaturBoard FIT-G), ose produkte të bëra me porosi me karakteristika të jashtëzakonshme akustike, të tilla si  Decibel – si pjesë e sistemit të ndarjes Knauf, i cili është provuar të jetë më efektivi për këtë qëllim.

Varianti që përmendët mund të bëhet si izolim termik i brendshëm (në atë rast do të përdorim lesh mineral guri për fasadën e kontaktit të FKD-S Thermal në një sistem me ngjitës dhe rrjetë qelqi), thjesht duhet të kontrolloni difuzimin e avullit të ujit. Mangësia e kësaj zgjidhjeje është pamundësia për të përdorur një mur të tillë për të vendosur diçka (fotografi, rafte, elemente të tjera të murit), gjë që nuk ndodh kur bëhet veshja e mureve.

 1. Shtëpia ime është me madhësi 10 × 11 m, kati përdhes, kati i parë dhe papafingoja. Shtëpia ishte e izoluar me beton perlit. Zdrukthtaria është Jelovica dhe është e vulosur shumë mirë. Deri më tani izolimi nuk është i keq, por unë do të doja ta përmirësoja atë. Jam i interesuar për izolim shtesë me lesh guri. Sa nevojitet, çfarë trashësie, sa do të kushtonte dhe të ngjashme?

Përgjigje: Instalimi i izolimit të leshit prej guri në muret e jashtme me perlit – beton është në parim i mundur, nëse perliti është i lidhur mirë me substratin (murin), që do të thotë se nuk ka pika të dobëta që “bien” ose kanë një tingull të çuditshëm kur trokasim në fasadë. Ju ndoshta keni perlit me një shtresë prej 3-5 cm. Ne ju sugjerojmë të instaloni një izolim minimal prej 8 cm të leshit mineral prej guri të tipit FKD-S Thermal. Përveç materialit izolues,  sistemi i fasadës së kontaktit  ka përbërës të tjerë (ngjitës, rrjetë, primer, suva dekorative përfundimtarë). Për informacion mbi çmimet dhe prodhuesit e sistemit, shikoni  faqen tonë të shitjeve .

 1. Sa lesh guri nevojitet për 400 metra katrorë fasadë dhe cili është çmimi i ngjitësit?

Përgjigje: Nëse keni llogaritur sipërfaqen e fasadës pa hapjet, atëherë keni nevojë për 400m2 (ose diçka më shumë, gjithmonë mbani në mend boshllëkun), nëse keni llogaritur shumën totale, atëherë zbritni sipërfaqen e dyerve dhe dritareve.

Knauf Izolimi nuk ofron ngjitës dhe materiale përfundimi për fasadë, por ju mund të zgjidhni nga shumë prodhues me reputacion në tregun tonë ( Knauf , Baumit, Ceresit, Maxima, Bekament). Zakonisht do të gjeni lesh guri, ngjitës dhe shtresa përfundimi në një pika e shitjeje, shih këtu: https://www.knaufinsulation.rs/distributeri

 1. Kam në plan të instaloj izolim kështu që mendoj për leshin e gurit. Unë jam i interesuar nëse keni punëtorë të autorizuar që punojnë me fasadën dhe si mund t’i kontaktoj ata. Cila është garancia në atë rast?

Përgjigje: Në këtë rast, ne mund të ofrojmë material (lesh guri) dhe një shërbim për kryerjen e trajnimeve shtesë për kontraktorët nëse ata nuk kanë punuar me lesh guri më parë. Shihni më shumë rreth sistemit këtu.

Garancia për sistemin e fasadës jepet nga “bartësi i sistemit” (një kompani që prodhon përbërës të tjerë të sistemit – ngjitës, suva dekorative përfunduese), shumë kompani me reputacion janë të pranishme në tregun tonë. Njëra prej tyre është kompania jonë motër Knauf, të cilën mund ta kontaktoni për të garantuar instalimin e një sistemi me lesh guri.

 1. A është në rregull të kombinohet leshi mineral si izolim i brendshëm (midis tullave dhe pllakave të gjipsit) dhe polisteroli si izolim i jashtëm? Këto janë muret e jashtme – Unë do të vija 10 cm polisterol nga jashtë dhe 5 cm lesh mineral nga brenda dhe do ta mbyllja me pllaka gipsi.

Përgjigje: Zakonisht kemi këtë rast kur bëhet fjalë për ndërhyrje nga brenda, dhe nga jashtë tashmë kishte polisterol në gjendjen e tij origjinale. Parimisht, është e rëndësishme të kujdeseni për përhapjen e avullit të ujit dhe të vendosni brenda një barrierë të përshtatshme avulli midis gipsit dhe leshit.

Sugjerimi ynë, sidoqoftë, do të ishte të bëjmë izolim të plotë nga jashtë – për një ndërtesë të re, trashësia optimale është 10 cm, por parimi është që sa më shumë, aq më mirë. Më shumë detaje rreth sistemit të fasadës së kontaktit me lesh prej guri mund të gjenden këtu.

 1. A ka nevojë për të instaluar izolimin termik të leshit të gurit ose polisterolit në murin e jashtëm me trashësi 33 cm, ose thjesht për të trajtuar fasadën me ndonjë bojë të papërshkueshme nga uji të fasadës?

Përgjigje: Definitivësht, padyshim e nevojshme, më mirë të themi e nevojshme të instaloni izolim termik në mur, sepse muri i jashtëm prej 33 cm, madje edhe më i trashë se kaq, nuk siguron mbrojtje të duhur termike pa izolim termik shtesë (përveç nëse është një mur me tulla termike speciale qeramike )

Ne rekomandojmë leshin mineral prej guri – p.sh.  FKD-N Termike në një trashësi prej të paktën 8 cm. Shikoni më shumë rreth sistemit të fasadës së kontaktit të leshit të gurit këtu.

 1. Unë kam një pyetje në lidhje me fasadën: zakonisht mjeshtrit vendosin më pak se 14 kg / m2 ngjitës nëse nuk janë të licencuar, disa madje dy herë më pak. A është mirë? Ku mund të gjej mjeshtër të licencuar dhe a janë ata më të shtrenjtë?

Përgjigje: Metoda e punës dhe sasia e ngjitësit për ngjitjen e pllakave përshkruhen nga bartësi i sistemit të plotë (prodhuesit e ngjitësve dhe shtresave të përfundimit siç janë Knauf, Baumit, Ceresit, etj.) Por ekziston një rregull universal dhe është një minimum 12-14 kg / m2 për fazat e ngjitjes dhe forcimit të rrjetës.

Sa i përket certifikimit të punëtorëve, ajo përsëri është në domenin e prodhuesve të sistemit që zakonisht janë ata që e lëshojnë atë – Knauf Izolimi është një prodhues i vetëm një pjese të sistemit dhe ne nuk i autorizojmë mjeshtrit, por mund t’i këshillojmë mjeshtrit të cilën ju do të zgjedhni.

 1. Unë do t’ju kërkoja të më ndihmoni dhe të zgjidhni dyshimet e mia në lidhje me izolimin e brendshëm me lesh guri në sistemin e thatë të ndërtimit. Domethënë, nuk kam mundësi të izoloj ndërtesën nga pjesa e jashtme e murit, kështu që kam planifikuar nga brenda.

Unë do të izoloja të gjithë muret, tavanin dhe dyshemetë, do të instaloja ngrohje në dysheme, do të instaloja një digë me avull në anën e brendshme të leshit, por diku lexova që leshi është i ndjeshëm ndaj kalbjes dhe mykut. A ka nevojë për të vendosur një digë avulli në të dy anët e leshit për ta mbrojtur atë nga këto efekte? Kam frikë se do të kisha një problem me pjesët e izolimit në banjë dhe kuzhinë. A keni ndonjë sugjerim për mua? Unë do ta vlerësoja këshillën tuaj.

Përgjigje: Në të gjitha shtresat që janë një element i izolimit (muret dhe dyshemetë / tavanet kah hapësirat e pa ngrohura) nevojitet një digë avulli me llaç për shkak të kondensimit. Ne rekomandojmë  Homeseal LDS 35 . Në banjë dhe kuzhinë, nëse muri nuk përballet me hapësirën e pa ngrohur, nuk është e nevojshme një digë avulli, thjesht merrni parasysh zgjedhjen e pllakave të përshtatshme të gipsit (rezistente ndaj lagështirës). Avulli duhet të jetë i mbyllur mirë, me mbivendosje min. 10 cm dhe me palë ose tegel të bashkuar mirë- për vulosje ne rekomandojmë shirit ngjitës  Homeseal SOLIFIT-1  dhe ngjitës elastik  Homeseal Solimur .

Për veshjen e mureve të brendshëm, nëse vendosni sistemin Knauf, ju rekomandojmë lesh guri NB FIT-G PLUS, trashësi optimale prej 10 cm. Meqenëse bëhet fjalë për murin e jashtëm, përdorimi i digës së avullit midis leshit dhe llaçit është i detyrueshëm. Ne rekomandojmë  Homeseal LDS 35 . Diga e avullit duhet të bashkojë palosjet dhe të vuloset rreth perimetrit të mureve me shirit ngjitës  Homeseal SOLIFIT-1 . Leshi mineral, nëse vendoset siç duhet, nuk i nënshtrohet kalbjes ose mykut. Për këtë aplikim, leshi i gurit është një zgjidhje pak më e mirë, pasi ka performancë më të mirë se leshi i qelqit në muajt e verës. Leshi i gurit grumbullon nxehtësi pak më gjatë përpara se ta lëshojë atë brenda. Leshi nuk do të humbasë vetitë e tij kur shtypet, megjithëse ky aplikacion nuk do të thotë që leshi është i shtypur, por futet midis nën strukturave të shtresës së gjipsit.

 1. A mund të përdoren pllakat e leshit termik të FKD-S për izolimin termik të sistemit të fasadës së pasintentizuar që përbëhet nga: tulla prej rreth 19 cm + digë avulli aktiv Homeseal LDS 5 + lesh guri 10 cm + tullë fasade? Nëse po, sa lloje të përdoren? Apo është më e përshtatshme dhe më e lirë të përdoren pllaka NaturBoard Venti?

Përgjigje:  FKD-S Thermal mund të përdoret për pozicionin e përshkruar dhe ju rekomandojmë që ta bëni në rast se e keni tashmë të disponueshëm këtë produkt. Nëse keni nevojë ta blini, një zgjidhje më e favorshme është  NaturBoard VENTI , siç e thatë vetë.

Sa i përket bashkimit, ai shërben vetëm në fazën e montimit derisa leshi të mbyllet me murin e jashtëm, dhe natyrisht ka spiranca që janë lidhja midis murit të jashtëm dhe të brendshëm. Udhëzimet për instalimin e izolimit në mur mund të gjenden këtu.

 1. Çfarë lloji ngjitës duhet të përdor kur izoloj shtëpinë nga jashtë me lesh guri të trashë 10 cm?

Ngjitësi i përdorur për ngjitjen e leshit të gurit (dhe i përdorur më vonë për nivelim dhe përforcim) duhet të jetë poroz nga avulli, si dhe leshi i gurit. Të gjithë prodhuesit e njohur të sistemeve të fasadave në tregun tonë gjithashtu kanë ngjitës të destinuar për ngjitjen e leshit prej guri, kështu që ju mbetet juve të vendosni (Knauf, Baumit, Ceresit, Maxima)

Leshi i gurit duhet të ketë një bërthamë çeliku në mënyrë që të jetë jo i ndezshëm. Izolimi Knauf ofron dy lloje të kiavetëve:

 1. Kiaveta H1 ECO – gjatësia e kësaj kiavete duhet të jetë + 35 mm në raport me trashësinë e leshit të gurit, përveç në rastin e tullave ytong , ku duhet të jetë + 65 mm
 2. Kiaveta LFM dhe LMX – gjatësia e kësaj kiavete duhet të jetë + 65 mm në raport me trashësinë e leshit të gurit
 3. Fasada e shtëpisë sime ishte bërë me polisterol me 5 cm në 2003. Meqenëse bëra izolimin e papafingos me lesh qelqi, më thoni … a është e mundur të shtohet edhe 5 cm lesh guri në fasadën e jashtme dhe si bëhet, nëse kjo është e realizueshme fare? A duhet të heq fasadën ekzistuese dhe të përsëris të gjithë procesin?

Përgjigje: Nëse fasada ekzistuese është në gjendje të mirë (pa gjurmë të rënies, qërimit, etj.), Fasada e re me lesh guri mund të bëhet në atë ekzistuese me ndihmën e këtyre hapave:

Shtrimi i substratit (bazës) në shtresën ekzistuese të sipërme (tipi Knauf Grundol)

Ngjitja dhe vendosja e kjavetave të leshit të gurit (kur zgjidhni kjaveta merrni parasysh trashësinë totale të shtresave të reja dhe ekzistuese të fasadës)

Zbatimi i shtresave përfunduese (ngjitës, rrjetë, shtresë përfundimi)

Pra, gjëja kryesore është të kontrollohet gjendjen e fasadës ekzistuese.

 1. Kam nevojë për ndihmën tuaj profesionale. Unë do të doja të bëja izolim dhe të vendosja pllaka gjipsi në brendësi të mureve të jashtme. Muret e tanishme janë bërë me tulla të zakonshme, në pjesën e jashtme ka një fasadë termike me polisterol 8 cm, dhe në pjesën e brendshme ka një shtresë të hollë tre-shtresore të ngjitës të çimentos dhe një shtresë llaçi të gatshëm. Unë do të doja të vë 5 cm lesh, pastaj pllaka gipsi dhe një lloj finishi ose fasadë përfundimtare. A kam nevojë për fletë mbi leshin dhe a ka mundësi të paraqiten probleme me lagështinë dhe erën e pakëndshme?

Përgjigje: Për izolimin e mureve të jashtme nga brenda, ne rekomandojmë muret e veshjes në përbërjen e mëposhtme:

 • Konstruksion metalik i bërë nga profili Knauf
 • Midis profileve të leshit mineral të gurit NaturBoard FIT-G PLUS 5cm
 • Homeseal LDS 35 duke vendosur një digë avulli mbi lesh
 • Pllaka gipsi që mbyllin sistemin
 • Përpunimi përfundimtar i pllakës së gipsit sipas udhëzimeve të prodhuesit

Ky sistem funksionon mjaft mirë dhe diga me avull që instaloni mbron leshin nga lagështia që mund të hyjë në të nga brenda – kështu që nuk duhet të shqetësoheni për kondensimin dhe aromat e pakëndshme.

 1. Ju lutem, më ndihmoni me zgjedhjen e leshit të gurit për fasadën, cili është ndryshimi midis leshit të gurit FKD-S dhe FKD-N? Faleminderit paraprakisht!

Përgjigje: Kur bëhet fjalë për zgjedhjen midis dy produkteve të përmendura, gjëja më e rëndësishme është që të dy produktet të jenë të përshtatshme për sistemet e fasadave të kontaktit me lesh guri.

Produkti FKD-N Thermal  ka veti termike pak më të mira dhe veti mekanike pak më të dobëta dhe është projektuar si një opsion më i favorshëm (financiarisht) kryesisht për ndërtesa individuale (shtëpi private).

Pra, FKD-S Thermal  është produkti bazë që ne e rekomandojmë dhe si një opsion pak më i lirë – ekziston FKD-N Thermal.

 1. Ne duam të instalojmë izolim në shtëpi, dhe ne jemi të interesuar për të gjitha mundësitë. Ne e ndërtuam katin përdhes me tulla Giter, gjashtë radhë tulla, katin e parë dhe të dytë i rindërtuam sërish me tulla Giter dhe sasia – katër rreshta, kati i tretë është me tulla Siporex ku aktualisht nuk ka fasadë. Në katin përdhes, katin e parë dhe të dytë kanë një fasadë pa izolim. Sipërfaqja e ndërtesës së izoluar është rreth 400 m2. Pyetja ime është: a është e mundur të bëhet izolimi me lesh guri 10 cm në një sipërfaqe prej rreth 400m2? Cila do të ishte ngarkesa e ndërtesës dhe a rekomandohet kjo? A është e mundur të vendoset leshi mineral fare, sepse këto tulla kanë shumë zgavra? Cili është mendimi dhe rekomandimi juaj?

Përgjigje: Vendosja e një fasade kontakti me lesh guri në një bazë të tillë si tullla Giter ose lloje të tjerë të ndryshme është mjaft e zakonshme; në fund të fundit, kjavetët për të cilat mendoni se mund të keni problem sepse ky produkt zgjerohet në zonën e tullave të murit. Kjo lloj fasade kryesisht “mbahet” për ngjitësin – kjavetët janë vetëm sigurim shtesë. Përveç kësaj, vëmendje duhet t’i kushtohet vendndodhjes së substratit “Siporex”: kërkohen kjavetë më të gjata pasi është një substrat që është i ndjeshëm ndaj fazës së përforimit. Nëse vendosni për llojet që ne ofrojmë, për tullat ju nevojiten  KI H1 ECO 155  dhe për pjesën ku është siporex KI H1 ECO 195  (duke supozuar se keni zgjedhur trashësinë e gurit në 10 cm, siç rekomandojmë, si trashësi optimale).

 1. A është e detyrueshme të vendosni kjaveta në leshin prej guri me një listelë fillestar në një lartësi prej 2.80 m?

Instalimi i kjavetave në leshin e gurit është i detyrueshëm në të gjitha situatat dhe pavarësisht nga lartësia e ndërtesës. Është e detyrueshme të keni 6-8 lloje në m2 dhe ne ju rekomandojmë  kjaveta (kunja) KI H1 ECO .

Shndërroni hapësirën e pashfrytëzuar të nënçatisë në hapësirë për qëndrim të rehatshëm ditor!

ose

Shikoni këshillat e tjera për nënçatinë tuaj

IZOLIMI

DRITARET

GJIPS

MBULUES I ÇATISË

Shndërroni hapësirën e pashfrytëzuar të nënçatisë në hapësirë për qëndrim të rehatshëm ditor!

ose

© Të gjitha të drejtat janë të rezervuara. Papafingojaime.al 2015-2021. Zhvilluar nga My Marketing