• Arma më e mirë kundër errësirës dimërore: zgjedhja e duhur e dritareve të çatisë

Shumë njerëz dimrin do ta kishin përshkruar si një stinë e errët dhe e ftohtë, por ajo është edhe stinë e dashurisë – duke u kënaqur me familjen dhe duke e shijuar kohën e kaluar në shtëpi. Në këtë blog do të flasim për lloje të ndryshme të dritareve dhe shtojcave të tyre – të cilat do ta bëjnë më të lehtë zgjedhjen dhe krijimin e nënçatisë së ëndrrave tuaja. Lexoni më shumë për të marrë më shumë informacione dhe për të mësuar më shumë rreth kësaj oferte.

Dritare manuale ose elektrike e vendosur mirë

Në rast të blerjes së cilitdo prej të dyja opsioneve, është e rëndësishme të ajroset së paku 3 herë në ditë – duke lejuar që ajri i pastër të hyjë dhe të çlirojë lagështinë që mund të krijohet brenda. A e dini se një familje prej katër anëtarësh konsumon mesatarisht rreth 10 litra lëngje?

Prandaj, dritaret e çatisë VELUX me opsion të  automatizuar janë zgjedhje e mirë për ju, sepse ventilimi i tillë kujdeset për shkëmbimin e ajrit pa marrë parasysh nëse jeni në shtëpi ose diku më larg. Sensori monitoron motin dhe lagështinë në ambientet e mbyllura, kështu që nuk duhet të shqetësoheni për shiun ose lagështinë e lartë. Nga ana tjetër, mekanizmi manual i dritareve, kjo mund të hapet vetëm kur jeni në shtëpi dhe shpesh njerëzit harrojnë t’i mbyllin dhe kështu harxhohet më shumë energji për ngrohje të ambientit – gjë që kushton më shumë para. Sidoqoftë, me këtë lloj, ventilimi i kryqëzuar është më efektiv.

Ventilimi nuk është vetëm i dëshirueshëm gjatë ditës, por edhe i domosdoshëm gjatë natës. Të rriturit kanë nevojë për 6-8 orë gjumë në ditë. Imagjinoni sa ajër përdoret në atë periudhë. Kjo është arsyeja pse dritaret VELUX INTEGRA (dritaret e çatisë VELUX INTEGRA® – me telekomandë dhe programim) përkatësisht dritaret elektrike ofrojnë opsione më të mira se dritaret manuale. Ato mund të programohen për një ose dy ventilime gjatë natës. Me mekanizmin manual të dritareve kjo nuk është e mundur nëse nuk zgjoheni, nuk ajrosni dhe ndoshta nuk flini

Pamje panoramike me dritare të montuar në pjesën lart ose në mes

Dritaret e çatisë VELUX ofrojnë një pamje të plotë dhe të hapur të qiellit dhe sasinë maksimale të dritës së ditës sipas nevojave tuaja. E ngrini dhe ato hapen nga jashtë. Ato ofrojnë pamje të pandërprerë – duke maksimizuar dritën e ditës dhe ajrin e pastër. Ky opsion është veçanërisht i mirë nëse keni një pamje të mahnitshme nga shtëpia juaj.

Dritaret e sipërme janë opsioni më i popullarizuar sepse ato janë më të lira, më të lehta për t’u përdorur dhe njerëzit janë mësuar me të.

Megjithëse dritaret e çatisë kanë një dorezë praktike të poshtme, duhet të keni parasysh sa lart dëshironi të vendosen dritaret tuaja, si dhe nëse keni ndonjë gjë nën dritare të cilën dëshironi të ruani pikërisht në atë vend. Çdo gjë është më e mirë se sa të kesh patjetër të lëvizësh gjithçka nga tavolina e punës, pikërisht kur keni nevojë për ajër të pastër.

Dru natyral ose poliuretan

A e dini se dritaret e çatisë VELUX me mbështjellës poliuretan kanë një sipërfaqe e cila 100% nuk ka nevojë të mirëmbahet? Nga ana tjetër, meqë dritaret prej druri janë bërë nga dru i pastër, varësisht nga ekspozimi ndaj ndikimeve të jashtme, ato duhet doemos të lyhen me llak për disa vite, por sigurisht që janë krejtësisht të lëmuara për të lehtësuar pastrimin.

Nëse ju pëlqejnë materialet natyrale, atëherë dritaret prej druri janë zgjidhja më e mirë për ju. Sidoqoftë, nëse kërkoni një dritare për ambient me lagështi, atëherë duhet të zgjidhni dritare të mbështjellë me poliuretan – ato në brendësi janë të bëra nga pisha. Falë ngjyrës së bardhë, përshtatet në mënyrë të përkryer me mobilet e çdo ambienti të nënçatisë. Përveç kësaj, sipërfaqja është jashtëzakonisht e qëndrueshme, nuk gërvishtet dhe qëndron gjatë.

Grilat e jashtme ose të brendshme

Grilat e brendshme, siç tregon edhe vetë emri, vendosen në pjesën e brendshme të dritares, ndërsa grilat e jashtme sigurisht që vendosen në pjesën e jashtme të dritares, kështu që ato janë të ekspozuara drejtpërdrejt si ndaj të ftohtit ashtu edhe ndaj diellit. Prandaj janë të mbështjella me shtresë plotësuese mbrojtëse për të qëndruar më gjatë.

Edhe grilat e jashtme edhe ato të brendshme kanë mundësi për errësim të dhomës. Pa marrë parasysh moshën, cilësia e gjumit është kryesore për shëndetin tonë fizik dhe mendor.

Grilat e jashtme VELUX (Grilat e jashtme VELUX për errësirë ​​të plotë dhe mbrojtje maksimale nga nxehtësia) janë zgjidhje ideale për të gjitha stinët – duke mbrojtur brendësinë e shtëpisë nga të ftohti gjatë dimrit dhe nga nxehtësia gjatë verës. Ato gjithashtu e reduktojnë zhurmën nga shiu, stuhitë dhe ndihmojnë në minimizimin/parandalimin e vjedhjeve.

Megjithëse grilat (Grila të jashtme dhe të brendshme (velux.rs)) mund ta errësojnë nënçatinë si grila të jashtme moderne, ato, megjithatë, janë shumë të disponueshme dhe mund të instalohen për vetëm ca minuta nga pjesa e brendshme e shtëpisë suaj.

Shpresojmë që këto informacione do t’ju ndihmojnë për të mësuar më shumë për dallimet ndërmjet produkteve!


Shndërroni hapësirën e pashfrytëzuar të nënçatisë në hapësirë për qëndrim të rehatshëm ditor!

ose