• Një manual për përgaditjen e shtëpisë suaj për dimër

Dimri është ndoshta stina më komode nga të gjitha. Është ajo kohë e vitit kur tërhiqemi në hapësira të brendshme, duke kërkuar rehati dhe mbrojtje nga temperaturat e ftohta jashtë. Por, për të shijuar vërtet botën e çudirave të dimrit, duhet të përgatisni shtëpinë tuaj për sezonin e ftohtë. Në këtë blog do të ndajmë disa këshilla që jo vetëm do të mundësojnë rehati në shtëpinë tuaj, por edhe do t’ju kursejnë para në faturat për ngrohje.

Para se të zhytemi në përgatitjen për dimër, të shohim dhe sqarojmë disa këshilla të përgjithshme për krijimin e të gjitha kushteve komode për një sezon të këndshëm:

Mirëmbajtja e sistemit të ngrohjes

Caktoni një inspektim profesional të furrës suaj ose të sistemit tjetër të ngrohjes për t’u siguruar që funksionon në mënyrë efikase dhe ndërroni rregullisht filtrat e ajrit për të ruajtur cilësinë e ajrit në hapësira të brendshme.

Kontrollimi i oxhakut

Nëse keni oxhak, kontrolloni dhe pastroni atë për të siguruar funksionim të sigurt dhe efikas.

Nevojat për dimër

Mos harroni të rezervoni gjërat thelbësore të dimrit si kripë akulli, batanije të ngrohta dhe mbulesa të këndshme për divanin.

Përdorimi i ventilatorëve të çatisë në dimër

Ndërroni ventilatorët e çatisë që të rrotullohen në drejtim të akrepave të orës me shpejtësi të ulët për të ndihmuar në shpërndarjen e barabartë të ajrit të ngrohtë nëpër dhoma. Le të fillojmë me këtë “çmenduri” të përgatitjes për dimër!

Dritaret

Dritaret janë një veçori unike e çatisë që e kanë shumë shtëpi, duke sjellë dritë natyrale shtesë dhe një ndjenjë hapësire në zonat tuaja të banimit. Ja si t’i përgatisni për muajt e ftohtë:

Kontrolli i rrjedhjeve

Kontrolloni për shenja të rrjedhjeve rreth dritareve tuaja. Çdo boshllëk ose çarje duhet të mbyllet për t’i parandaluar ato. Nëse dritaret tuaja janë në gjendje të keqe, nuk është tepër vonë për t’i zëvendësuar ato: një profesionist mund t’i zëvendëson dritaret tuaja VELUX për më pak se një ditë.

Përmirësoni shtëpinë tuaj me roleta termike

Këtu hyn në lojë këshilla jonë sekrete. Instalimi i një rolete termike VELUX FHC – një harmonikë izoluese dhe errësuese në dritaret e çatisë jo vetëm që shton një ndjenje rehatie, por gjithashtu siguron një shtresë shtesë izolimi. Mos harroni t’i lini të hapura gjatë ditës për të lënë ngrohtësinë e diellit të vërshojë hapësirën tuaj, mbyllni ato gjatë natës për të mbajtur larg të ftohtin.

Çatia

Një çati e mirëmbajtur është çelësi i rehatisë së dimrit. Ja se si të siguroheni që çatia juaj të jetë në lartësinë e detyrës:

Pastroni ulluqet

Pastroni gjethet dhe mbeturinat nga ulluqet tuaja për të parandaluar digat e akullit dhe dëmtimin e ujit në çatinë tuaj.

Kontrolloni për dëmtime

Kërkoni për tjegulla të dëmtuara ose që mungojnë dhe zëvendësojini sipas nevojës për të parandaluar rrjedhjet.

Izolimi shtesë

Nëse çatia e juaj nuk është e izoluar siç duhet, mendoni për të shtuar izolim shtesë. Një çati e izoluar mirë ndihmon për ta mbajtur shtëpinë tuaj më të ngrohtë dhe ul kostot e ngrohjes

Dimri është stinë për relaksim, reflektim dhe ngrohtësi. Duke ndjekur këto këshilla dhe duke u fokusuar në zonat kryesore siç janë dritaret e çatisë, ju mund të krijoni një strehë të këndshme në shtëpinë tuaj. Dhe mos harroni magjinë e roletave që përmirësojnë izolimin; ato jo vetëm që përmirësojnë izolimin tuaj të dimrit, por gjithashtu lejojnë që ngrohtësia e diellit të mbushë hapësirën tuaj gjatë ditës. Prandaj, përgatiteni me kujdes shtëpinë tuaj, përqafoni sezonën dhe kënaquni në  komoditetin e dimrit me stil!

Shndërroni hapësirën e pashfrytëzuar të nënçatisë në hapësirë për qëndrim të rehatshëm ditor!

ose

© Të gjitha të drejtat janë të rezervuara. Papafingojaime.al 2015-2024. Zhvilluar nga My Marketing