• Këshilla të dobishme për zgjedhjen e mobiljeve të duhura për dhomat e vogla të papafingos

Secili nga ne ka dëgjuar thënien:”Nuk ka më vend në shtëpi nga mbeturinat.”Fakti është se ndonjëherë ne blejmë sende që janë jashtë përdorimit ose marrin dhurata të pakuptimta, të tilla si llambadarë të mëdhenj, bashkim pjesësh figure prej 1000 copash ose orë muri. Nuk është kënaqësi të hudhen gjërat e panevojshme, por ndonjëherë këtë e kërkon hapësira e kufizuar në shtëpi. Pronarët e papafingos shpesh i kthejnë ato në një depo për sende të panevojshme, në vend që të lëshojnë dhe shfrytëzojnë potencialin e këtyre hapësirave të bukura dhe të pazakonta. Ka një mënyrë më të mirë! Dhe jo, kjo nuk përfshin magji, thjesht ju duhet mobilje kreative të dhomës së papafingos dhe përdorimi i mobiljeve praktike gjithashtu.

 

Transformimi i plotë i enetrierit

Pajisja e hapësirave të ngushta është një sfidë e vërtetë sepse kërkon një kombinim të madhësive të përshtatshme dhe përdorimin e mobiljeve. Thellësi për të krijuar rehati dhe komoditet në hapësirat e vogla është zgjedhja e mobiljeve që do t’ju lejojnë ta transformoni atë. Shëndërrimi i një divan në një dhomë gjumi të rehatshme ose përdorimi i shtretërve që përshtaten me ndonjë trend janë jashtëzakonisht të përshtatshme. Përparësitë janë optimizimi i hapësirës për banim, krijimi i një hapësire të punës gjatë ditës ose një këndi të  këndshme për relaksim, si dhe zgjerimi vizual i hapësirës së lirë në dhomë. Jo vetëm që shtrati dopio nuk do të zhdukej rreth dekorit, ai do të transformohej me përpjekje minimale. Nëse jeni akoma të vendosur që të bleni një dhomë gjumi standarde në papafingo, vendoseni atë nën pjerrësinë për të bërë vend për mobilje shtesë.

Përzgjedhja e mobiljeve kompakte dhe të rregulluara

Shpesh, mobiljet më të padukshme mund të shndërrohen në një perlë të vërtetë për shtëpinë tuaj. Në varësi të qëllimit të dhomës, ekzistojnë disa lloje të mobiljeve që mund t’i përdorni. Nëse dekoroni një kuzhinë në papafingo, zgjedhni një banak dhe karrige të larta që mund të zhvendosen lehtësisht nga një dhomë në tjetrën ose vendosen nën tryezë për të liruar hapësirë në dhomë. Mendoni për lavamanin në kuzhinë. Sa më gjatë të jetë, aq më e rehatshme do të jetë përdorimi i tij, disa njerëz në një kohë.

Për dhomën e ndenjës, është mirë të aplikoni një truk për të zgjeruar vizualisht hapësirën. Nëse hapësira e papafingo është shumë e vogël, është mirë të vendosni një qilim të madh dhe të larmishëm, si dhe perde të varura në dritare, ato do të shtonin përveç elegancës edhe lartësinë e dhomës së vogël.

Për dhomën e gjumit në papafingo, përdorni një perde për të ndarë shtratin nga tavolina ose gardëroba, ose i ndani me rafte për të vendosur objektet që përdorni. Është një ide e mirë të vendosni një tavolinë të madhe e të gjatë nën tavanin e pjerrët, për të përfituar nga hapësira që keni. Banjo ka nevojë shumë dritë. Një dhomë e vogël me një pasqyrë të madhe dhe të ndritshme do të përmirësojë perceptimin vizual të hapësirës.

Përzgjedhja e mobiljeve shumëfunksionale

Tavanet e përthyera sugjerojnë mobilje jo standarde, veçanërisht kur duhet t’i vendosim ato në dhomë. Hapësira këndor me një tavolinë të rrumbullakët dhe disa karrige të palosshme është një vend i shkëlqyeshëm për  banim, por lehtë mund të shndërrohet në një zyrë shtëpie.

Zgjedhja e mbulesave të bukura dhe me ngjyra të karrigeve do të shtojë stilin dhe elegancën në hapësirën tuaj dhe në të njëjtën kohë predispozojnë për një atmosferë komode në shtëpi. Kur nuk keni hapësirë të mjaftueshme të lirë, përdorni hapësirën në dispozicion siç është planifikuar. Karriga me tapiceri mund të zhvendoset në një hapësirë tjetër dhe të shërbehet si një tryezë për të vendosur libra ose revista. Dollapët nën shtrat, rafte të larta me hapësirë, rafti për rroba dhe këpucë që duhet të vendoset në gardërobë …. e gjithë kjo është e nevojshme për hapësira të vogla. Secili prej nesh ka gjëra që duam, por nuk i përdor çdo ditë. Në këtë rast, ne mund të jemi krativ duke i vendosur ato në kuti me ngjyrë ose shporta dhe duke i varur në mur. Në këtë mënyrë, ne dekorojmë hapësirën në të njëjtën kohë, por gjithashtu shpëtojmë nga sendet e tepërta.

Ndjenjë e rahtisë në shtëpi

Për dhomat me tavane të ulëta, është e përshtatshme të blini mobilje më minimale dhe të ulët. Dekoroni ambientet me lule ose zgjedhni pjata të vogla në tryezë ose tavolinë. Vendosni jastëkët e butë afër njëri tjetrit, duke krijuar një ndjenjë rehati dhe intimiteti. Ka shumë mite rreth ngjyrave që zgjedhen dhe saktësisht cila nuancë do të riste hapsirën vizualisht. Drita pasqyron dritën dhe ndan optikisht muret. Ngjyra rozë u jep ngrohtësi  hapësirave të vogëla dhe mbush hapësirën e ngushtë me rehati. Sidoqoftë, asnjë ngjyrë nuk qetëson më shumë se egjelbërta, e cila simbolizon natyrën dhe hapësirën e saj të gjerë dhe frymëzon një ndjenjë qetësie dhe sigurie. Ngjyra e dhomës së papafingos është thelbësore për disponimin dhe ndjenjën e përgjithshme. Pavarësisht nëse keni hapësirën të madhe ose jo, nëse zgjedhni mobilje të këndshme dhe të larmishëm dhe ngjyra të buta për muret, do të krijoni një ndjenjë të jashtëzakonshme të relaksit të plotë, rehati në shtëpi.

Mos lejoni që hapësirat e dendura t’ju largojnë nga ëndrra e mobiljeve të përsosura. Përdorimi i detajeve dhe këshillave të duhura për enterierin do të përmirësojë perceptimin vizual të hapësirës pa sakrifikuar stilin dhe elegancën e hapësirës. Prandaj drekjtoni vëmendje ka këshillat tona dhe filloni.

Projekti Papafingoja Ime u krijua për t’ju ndihmuar të ndiqni procesin e konvertimit ose ndërtimit të papafingos suaj në shtëpi ose në zyrë me kënaqësi.

Shumë papafingo janë braktisur ose lënë pas dore dhe jo gjithmonë e kuptoni se ato mund të bëhen vende të ndritshme, të mëdha dhe të shëndetshme për të jetuar. Pavarësisht nëse mendoni për rinovim ose planifikoni të ndërtoni një hapësirë papafingoje, Papafingoja Ime do t’ju japë ide frymëzuese, këshilla profesionale dhe zgjidhje të duhura që të përputhen me tendencat dhe teknologjitë më të fundit në hartimin dhe projektimin e enterierit.

Shndërroni hapësirën e pashfrytëzuar të nënçatisë në hapësirë për qëndrim të rehatshëm ditor!

ose

Shikoni këshillat e tjera për nënçatinë tuaj

IZOLIMI

DRITARET

GJIPS

Shndërroni hapësirën e pashfrytëzuar të nënçatisë në hapësirë për qëndrim të rehatshëm ditor!

ose

© Të gjitha të drejtat janë të rezervuara. Papafingojaime.al 2015-2024. Zhvilluar nga My Marketing