• 10+ ARSYE TË MIRA PËRSE DUHET TË ZGJEDHNI ÇATI TONDACH

Ne të gjithë e dimë situatën në të cilën ne duam të organizojmë hap pas hapi jetën tonë, të realizojmë qëllime të caktuara që kemi vendosur dhe të përmbushim dëshirat e fshehura që i mbajmë gjithmonë thellë në zemrat tona. Por siç ndodh shpesh në jetë, realiteti dhe ëndrrat nuk flasin gjithmonë të njëjtën gjuhë. Diçka e papritur ndodh kur kemi kursyer para për të blerë diçka në shtëpi ose më në fund vendosim të shkojmë me pushime familjare në një destinacion të largët. Dhe ndonjëherë ne thjesht nuk duam të mendojmë se problemet po trokasin në derë dhe ne nuk po përpiqemi t’i vërejmë ato.

Në fund të fundit, herët a vonë realiteti në mënyrë kategorike të kujtohet dhe ne nuk mund ta injorojmë atë. Sa për shtëpinë tonë dhe çatinë e saj, gjëja e fundit që mund të lejojmë është një kompromis dhe ta shtyjmë zgjidhjen e problemeve në të ardhmen. Por çka lidhet me çatinë e sigurt? Me zgjidhje të plota sistematike, natyrisht!

E megjithatë, ne do t’ju japim një duzinë arsye të mira për të zgjedhur çati Tondach për shtëpinë tuaj.

QERAMIKA ËSHTË MATERIAL NATYROR PËR NDËRTIM

Lënda e parë për prodhimin e tjegullave qeramike Tondach  është argjili – një burim natyror që nuk përmban aditivë të dëmshëm kimikë për shëndetin dhe mjedisin. Sot, tema për ekologjinë, materialet natyrore dhe bio është shumë aktuale, por a po mendojmë për atë që po ndodh rreth jetës sonë, fëmijëve tanë? Në jetën tonë të përditshme të rrëmyeshme, ne jemi gjithnjë e më pak të vetëdijshëm për lidhjen tonë me natyrën dhe mënyrën se si jeta jonë në botë ndikon në shëndetin tonë. Ka disa vende ku ne mund të ndjehemi të sigurt dhe të pa rrezikuar. Kjo është arsyeja pse është mirë të sigurojmë të paktën një shtëpi të qetë dhe të rehatshme, ku materialet natyrore ende mund të na ofrojnë ndonjë lidhje me natyrën – burimi i shëndetit për secilin nga ne.

TJEGULLAT QERAMIKE JANË JETËGJATË

Janë të një cilësie dhe stabiliteti të provuar, dhe dëshmia më e mirë për këtë janë ndërtesat e bëra me Sistemet Tondach . Teknologjia e prodhimit në fabrikat e kompanisë kontribuon në cilësinë e tjegullave qeramike të çatisë dhe garanton përdorimin e tyre për dekada. Periudha e shfrytëzimit tejkalon njëqind vjet, dhe dëshmitë për forcën e qeramikës si një material ndërtimi janë të shumta dhe mund të gjenden në monumente të ndryshme arkitekturore dhe lokalitete me status të trashëgimisë kulturore. Hetoni prijësit tanë në zgjidhjet largpamëse këtu.

ÇATIA QERAMIKE TONDACH ËSHTË SISTEM

Kur themi çati, është e natyrshme që lidhja e parë që shfaqet të jetë ajo e tjegullave. Sidoqoftë, çatia me cilësi të lartë dhe të qëndrueshme nuk ka të bëjë vetëm me tjegullat. Ata (tjegullat) janë pjesa thelbësore e tij, por plotësohen nga shumë komponentë të tjerë që ndihmojnë ndërtimin e një sistemi të plotë të çatisë. Komponentat individualë në të funksionojnë në sinkronizim me njëra tjetrën dhe plotësohen mes veti, ashtu si sistemet individuale të organizmit të gjallë. Përveç tjegullave, na duhen edhe elemente përfundimtare të tilla si kapakë dhe tjegulla përfundimtare , gypa kullimi, elemente ventilimi, sisteme ventilimi, sisteme kondicionimi, sisteme për mbajtjen e borës, etj por edhe me këto, ne ende mund të flasim vetëm për pjesën e dukshme të çatisë së Tondach . Elemente të tilla si fleta nënçati, kllapa për fiksim të tjegullave dhe kapakë, shirita ventilimi, vula dhe mbështjellës janë ajo pjesa e padukshme që ndihmon çatinë të funksionojë si një tërësi dhe të na mbrojë nga shiu, stuhitë, breshëri dhe stuhitë e borës. Dhe kjo është ajo që përfundimisht na jep arsye që të jemi të qetë ne dhe të dashurit tanë.

NDERTIMI I ÇATISË SË RE DHE RIPARIMI I ÇATISË SË VJETËR

Zakonisht kur bëhet fjalë për riparime, tashmë është mjaft vonë për të shtyrë ose kursyer nga njëra ose zgjidhja tjetër. Është e rëndësishme që kur rrjedh çatia të kemi një zgjidhje komplekse që siguron që ky makth të mos përsëritet ose të paktën jo në të ardhmen e parashikueshme. Tondach ofron një portofol të pasur të modeleve për tjegulla qeramike – format standard, si dhe tjegulla me format të mëdha, veçanërisht të përshtatshme për riparimin e ndërtimeve të vjetra të çatisë. Nëse vetë struktura prej druri është në gjendje të mirë, mundësitë që mund të zbatohen këtu janë të shumta. Madhësia e tyre jo standarde, për shembull, është e përshtatshme për vendosjen e më pak pllakave për m2 dhe për këtë arsye kërkon më pak para investimi. Një avantazh shumë i rëndësishëm i tjegullave keramike Tondach është pesha e tyre optimale për m2, falë faktit se nuk ndërtohet asnjë strukturë mbështetëse prej druri. Nga ana tjetër, mundësia për vendosje horizontale dhe vertikale të këtyre tjegullave lejon që ato të rregullohen në mënyrë të sigurt në strukturën e ruajtur prej druri të çatisë së vjetër dhe nuk ka nevojë të riorganizohen dërrasat.

CILËSIA E TJEGULLAVE QERAMIKE

Çatia e çdo shtëpie është e ekspozuar ndaj ndikimeve atmosferike dhe duhet të jetë në gjendje t’i rezistojë çdo ndryshimi të motit jashtë. Prandaj është me rëndësi të madhe që çatia jonë të përballojë me sukses këtë sfidë. Tjegullat Tondach janë të papërshkueshme nga uji dhe kanë një shkallë të lartë të rezistencës ndaj akullit, që arrihet përmes një kombinimi të lëndëve të para cilësore dhe procesit me teknologjia të lartë të prodhimit. Tjegullat përfundimtare qeramike u nënshtrohet testeve të ndryshme të rezistencës dhe garantojnë se do t’i rezistojnë të gjitha fatkeqësive të motit.

Ventilim i besueshëm dhe i duhur i strukturës së çatisë

Kur bëhet fjalë për ventilim të besueshëm të strukturës së çatisë, atëherë nënkuptojmë rrjedhjen e duhur të ajrit nën tjegullat e çatisë, pa depërtuar ujë, dëborë, breshër ose insekte të ndryshme. Në këtë set ose grup mbrojtës mund të përfshihen edhe vrima qeramike për daljen e avullit ose është përmendur gjithashtu si ” frymëmarrës “, gypi i epshëm dhe tjegulla e hapur.

MIRMBAJTJE E LEHTË DHE PA RIPARIME

Investimi fillestar në çati qeramike është investim i vlefshëm që ia vlenë për shumë herë. Përdorimi i tjegullave qeramike me cilësi të lartë në kombinim me pajisje të përshtatshme qeramike dhe jo-qeramike është një parakusht për sigurimin e paqes dhe sigurisë. Pasi të instalohen, elementet qeramike fillojnë jetën e tyre, ku secila komponentë e sistemit do ta zë vendin e vet dhe mbështet punën e përbërësve të tjerë. Kjo zvogëlon mundësinë për riparimeve emergjente për shkak të pllakave të zhvendosëse të çatisë ose kapakëve dhe lidhjeve të lidhura dobët.

RINDËRTIMI I TAVANIT NË NDËRTESË BANESORE

Nëse duam të shtojmë hapësirë shtesë për banim në shtëpinë tonë, hapësira e çatisë ose tavani na jep mundësinë e përsosur. Çatia qeramike Tondach , e ndërtuar me të gjitha aksesorët qeramikë dhe jo-qeramikë, e kthen çdo tavan të errët në një hapësirë të rehatshme jetese intime për të cilën secili prej nesh ka nevojë. Vendosja e shtresës së brendshme dhe izolimit të duhur në hapësirën nën çati plotëson imazhin e përgjithshëm, në mënyrë që të jemi më të qetë dhe të kalojmë më shumë kohë nën çatinë tonë, por në të njëjtën kohë plotësisht afër yjeve.

ZËVENDËSIMI I TJEGULLAVE INDIVIDUALE

Ndonjëherë, zëvendësimi i gjithë strukturës së çatisë nuk është i mundur për një arsye ose një tjetër. Nëse detyrohet zëvendësimi i një tjegulle të vetëm në çatinë Tondach, atëherë harmonia ideale midis komponentave të veçanta në sistem lejon largimin e shpejtë të elementeve problematike dhe zëvendësimin e tyre me të reja, gjë që do të rikthejë ekuilibrin e plotë në sistem.

NGJYRA PËR ÇDO DETYRË

Shumëllojshmëria e ngjyrave të tjegullave qeramike Tondach mund të përmbushë standardet dhe kriteret estetike për çdo shije, dhe kjo arrihet duke krijuar linja të veçanta ngjyrash. Tondach përdor engobë dhe glazurë për të shtuar ngjyrë tjegullave. Teknologjia e engobimin e tjegullës mbështetet në aplikimi i argjileve të tretshëm në ujë me përbërje minerale të caktuar mbi tjegullat pas tharjes dhe para pjekjes, duke krijuar kështu lidhjen e mundshme më të shëndetshme midis shtresës mbështjellëse (engobë) dhe vetë tjegullës. Përdorimi i glazurave (lustrës) është një mundësi tjetër për të transferuar ngjyrën e dëshiruar në tjegull. Kjo i ngjan procesit të engobimit (mbështjelljes), por ndryshimi është se shtesës së argjilit, përveç pigmenteve specifike natyrore ose oksideve metalike, i shtohet edhe qelq i veçantë i bluar i cili shkrihet gjatë procesit të pjekjes. Kjo arrin ngurtësinë e kërkuar dhe qëndrueshmërinë e dëshiruar të ngjyrës së tjegullave. Dhe ana estetike – kënaqësia për syrin – është vetëm një plus.

33 VITE GARANCI TREGTARE

Tondach siguron 33 vjet garanci tregtare për produktet e tij nëse të gjithë komponentet e nevojshëm përdoren në të gjithë sistemin e çatisë. Ai sistem përbërhet nga tjegullat qeramike, pajisje shtesë qeramike dhe jo-qeramike, të bashkuar në funksionin e tyre për të mbrojtur çatinë nga çdo ndikim i jashtëm dhe për të garantuar tiparet e tij funksionale për një kohë shumë të gjatë.

EKSPERTIZË PROFESIONALE

Këshillimet profesionale dhe monitorimi nga konsulentët tanë teknikë është vlera e shtuar që ofron kompania. Ne mund t’i mbështesim klientët gjatë procesit të zgjedhjes, ndërtimit dhe mirëmbajtjes së kulmit të tyre të ri ose në procesin e rinovimit të tij.

Shndërroni hapësirën e pashfrytëzuar të nënçatisë në hapësirë për qëndrim të rehatshëm ditor!

ose

Shikoni këshillat e tjera për nënçatinë tuaj

IZOLIMI

DRITARET

GJIPS

MBULUES I ÇATISË

Shndërroni hapësirën e pashfrytëzuar të nënçatisë në hapësirë për qëndrim të rehatshëm ditor!

ose

© Të gjitha të drejtat janë të rezervuara. Papafingojaime.al 2017-2020. Zhvilluar nga My Marketing