• Ambienti i punës modern dhe i ndritshëm në ndërtim për më shumë se 100 vjet.

Shiko tavanin me sy të tjerë

Kjo ndërtesë, në një nga rrugët më të bukura qendrore në Sofje, padyshim krijon përshtypje me dinjitetin dhe pamjen e saj të mirë-ruajtur. Bashkëpunimi është më shumë se 100 vjet nga koha kur çdo ndërtesë ka krijuar art, dhe tërësi e saj tregon statusin social të pronarëve. Kjo frymë është ruajtur edhe sot – fasada e kuqe dhe stolitë e pasura të bardhë sugjerojnë shumë për shijen dhe kuptimin e pronarët e saj aktuale.

Kur dikush i afrohet hyrjen, duket sikur të lëvizet njëqind vjet mbrapa, por duke ngjitur shkallat e vjetër në nivelin e fundit, me surprizë gjendet një zyrë moderne me rehat dhe drita shumë të lehta. Këtu, traditat e ndërtimit të kaluarës sonë dhe rehatin e teknologjive aktuale takohen dhe pasurohen, duke krijuar një mjedis të këndshëm dhe frymëzues punë.

Kompaninë është një studio dizajni. Disa vjet më parë, pronarët e saj e kanë pranuar sfidën e krijimit të një zyrë moderne në projektin e vetë, në ndërtesë me detaje të veçanta të kohës së tyre. Qëllimi kryesor ishte për të krijuar një ambient modern punë pa shqetësimi i pamjes e ndërtesës. Atherë dizajni i tavanit, edhe pse i shtrirë për shkak të tavanit të lartë, dukej i dobët dhe i zymtë dhe nuk e tregonte potencialin për t’u bërë një zyrë moderne. Dëshira për modernizimin e hapësirës dhe duke marrë parasysh faktin se drita është me rëndësi të madhe për punën e çdo projektuesi, ka rezultuar me një vendim për të ndërtuar nëntë dritare kulmore.

” E kemi shikuar tavanin me sy të rinj, siç është rastit me Evropë. Këto dhoma janë konsideruar një pjesë më të joshfrytëzuar e ndërtesës, të errëta dhe të pluhura. Në shumë vende të tjera, kjo është larg nga ajo – njerëzit aspirojnë në nivelet e sipërme, në dritë, hapësirësinë dhe lezetshmërinë e zgjidhjeve tavanore të brendshme shtëpiake “, thotë pronari i kompanisë dhe hapësirën.

Gjatë zhvillimit të projektit ka pasur momente hezitimi, një nga dilemat është nëse do të bëhet një dhomë më dy nivele, se lartësia lejon një zgjidhje të tillë. Por, ky opsion u refuzua dhe tani askush nuk vjen keq – çdokush mund të shijojë dritën natyrore që vjen nga dritaret dhe hapësira e krijuar nga tavani i lartë
.
Mansandrën ose çatijën, kryhet pa mura ndarëse dhe paraqet një hapësirë të përbashkët të hapur. Dritaret e çatisë kanë kuadra të bardha dhe prandaj përshtaten në vizionin modern të zyrës dhe ngjyrave të ndërtesës. Katër prej tyre janë në hapësirën kryesore dhe dy në formën e simetrisë së pasqyrës. Katër të tjerë janë në skajet e zyrës, duke ndriçuar vendet punë që gjejnë atje. Dritarja e nëntë është montuar në një kube. Gjithkush do të mendonte se ka një llambë atje, por befasia është e madhe kur shihet se burimi i dritës është në fakt një dritare. I gjithë përbërja krijon një atmosferë të veçantë.

Pronari është shumë i mirënjohës ndaj profesionistëve të VELUX-it sepse ai ka marrë këshilla të vlefshme profesionale nga ata gjatë zgjedhen e dritaret të çatisë. Modeli i përzgjedhur jo vetëm që korrespondon me dizajnin e brendshëm, por gjithashtu kontribuon në efikasitetin energjetik të zyrës. Instalimi kryhet nga një ekip i trajnuar i cili ka vepruar në mënyrë profesionale dhe ka ndërmarrë të gjitha hapat e nevojshëm. Si rezultat, anëtarët e kompanisë së dizajnit do të gëzojnë shumë dritë natyrore dhe një atmosferë të shëndetshme pune për disa vite pa u shqetësuar për instalimin apo mirëmbajtjen e dritareve.

Njerëzit që punojnë në zyrën janë jashtëzakonisht të kënaqur me mjedisin krijues që ka një dritë natyrore në vendin punë gjatë gjithë ditës. Megjithëse kalojnë ora të gjata në zyrë, këto kushte të favorshme e ruajnë disponimin e mirë të projektuesve dhe ndikojnë pozitivisht në produktivitetin e tyre.

Shndërroni hapësirën e pashfrytëzuar të nënçatisë në hapësirë për qëndrim të rehatshëm ditor!

ose

Shikoni këshillat e tjera për nënçatinë tuaj

IZOLIMI

DRITARET

GJIPS

Shndërroni hapësirën e pashfrytëzuar të nënçatisë në hapësirë për qëndrim të rehatshëm ditor!

ose

© Të gjitha të drejtat janë të rezervuara. Papafingojaime.al 2017-2019. Zhvilluar nga My Marketing